Odmítám konspirace! Matka Kuciakovy snoubenky odhalila nové detaily vraždy

  • Na Slovensku byl zavražděn investigativní novinář Ján Kuciak.
  • Důvodem vraždy byla s největší pravděpodobností jeho práce.
  • Odkrýval například vazby politické strany Směr na italskou mafii.
  • Spolu s ním byla zavražděna i jeho snoubenka Martina Kušnírová.
  • Zemřela zřejmě jen proto, že byla ve špatnou chvíli na špatném místě.
  • Maminka Martiny se rozhodla odhalit nové detaily kruté vraždy.
Policie příliš detailů chladnokrevné popravy investigativního novináře Kuciaka a jeho snoubenky Martiny neodhaluje, a tak se o poznání více světla rozhodla do případu vnést maminka zavražděné dívky. Prozradila, v jakou dobu pravděpodobně mladá dvojice zemřela, a vyjádřila se dokonce i k teorii o tom, že si vraha domů mladý pár pozval. Pro pachatele má také odhodlaný vzkaz.

Zlatica Kušnírová, maminka Martiny, která byla zavražděna spolu se svým snoubencem Jánem, se v otřesném případu chladnokrevné popravy velmi angažuje. Rozhodla se zapojit do pátraní po vrahovi či vrazích své dcery, už včera navíc uvedla, že má u slovenské policie strach z možného ovlivňování.

Nyní se rozhodla zrekonstruovat poslední okamžiky života mladého páru a možná se jí podařilo rozplést zásadní otázku, na kterou policie dosud veřejnosti neodpověděla: Kdy novinář Ján a jeho snoubenka Martina zemřeli?

„Ve středu v podvečer mezi pátou a šestou hodinou jim soused přinesl nabíječku a baterii do auta, které měli odstavené v Galantě. Soused říkal, že Martina byla vysmátá a v dobré náladě. Janko měl přijít domů v sedm, měla pro něj jet svým služebním autem. Za deset osm s ní ještě naposledy komunikovala Jankova sestra,“ popisuje Zlatica serveru Pluska.sk poslední okamžiky, kdy ještě její dcera s jistotou žila.

„Ve čtvrt na devět večer jsem jí volala já. Asi po deseti minutách znovu. Nebrala to. Ve tři čtvrtě na devět jsem volala Jankovi. Také to nebral. Vždycky když mi nevzali telefon, tak o chvilku později volali znovu. A tentokrát nic... Nechala jsem to být s tím, že třeba byli unavení a zavolám jim zítra. V průběhu dne jsem jim volala zase, psala jsem i zprávy. Nic. V tu chvíli už byli mrtví,“ říká zdrceně.

Zemřela Martina a Ján skutečně ve středu mezi čtvrt na osm a čtvrt na devět večer? Její teorii o středeční smrti podporuje i další fakt. Když policie dorazila na místo, od souseda zapůjčená autonabíječka byla zapnutá. 

„Janko by ji do druhého dne vypnul. Soused se s ním bavil a říkal mu, aby ji nejpozději ráno vypnul. A Janko byl tak zodpovědný, že by tu nabíječku v zásuvce dva dny nenechal,“ vysvětluje.

„Takže žádné další konspirace o pátkových ozbrojených pachatelích. Jejich smrt musela nastat ve středu!“ naráží na jednu z možných verzí, kterou na tiskové konferenci zmínil policejní prezident Tibor Gašpar. Podle něj se totiž v pátek ve Velké Mači pohybovala dvojice ozbrojených kriminálníků, kteří byli zapojeni do drogového byznysu.

Teorie o kávě s vrahem

V minulých dnech se v médiích objevila zpráva o tom, že se na místě činu našly tři šálky kávy, což by mohlo znamenat, že si pár svého vraha před krutou popravou pozval domů. I k této teorii se Zlatica vyjádřila.

Podle ní by její dcera nikdy cizího člověka nepozvala. Znala ji příliš dobře, Martina sama prý svoji maminku napomínala, když se bavila s cizími lidmi.

Kde se tedy třetí hrnek na místě činu vzal? Má proto jednoduché vysvětlení – Martina a Ján přes den opravovali svůj dům a často pracovali i po nocích, dělali si proto několikrát denně kávu. „Když Martina přivezla Jána domů, udělali si kávu, jak to měli ve zvyku, a ona si navíc už předtím dělala čaj. To musel být ten moment, kdy jim tam někdo vnikl, žádnou návštěvu neměli,“ vysvětluje Zlatica, kde se na místě vzal třetí šálek.

Nebojím se vás, už je mi všechno jedno

Na závěr Zlatica Kušnírová vzkázala vrahovi či vrahům, že je odhodlaná jim čelit.

„Já už se nebojím, už je mi všechno jedno. Pomalu už nemám pro koho žít. Mohou klidně přijít a já se jim podívám rovnou do tváře, i kdyby by to bylo to poslední, co udělám. Ještě předtím jim ale povím svoje. Klidně ať do mě střelí tak jako do Martiny!“

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:00 sobota 30. června 2018. Anketa je uzavřena.

  • 41
  • 16
  • 10
  • 9
  • 7
  • 6