Zdeněk Ondráček vyměnil „pindy“ o pravdě, lásce a svobodě na náměstích za Leninovu sochu

Poslední týdny měl komunistický poslanec Zdeněk Ondráček pořádně zajímavé. Vše začalo tím, že jej Univerzita Palackého v Olomouci obvinila, že ve své disertační práci opisoval. Následně jej dokonce olomoucký rektor vyzval k tomu, aby se svého titulu vzdal. A do toho všeho oslavy 17. listopadu. Není se tedy čemu divit, že poslanec ocenil možnost „slavit“ mimo republiku.

K žádosti o vzdání se vysokoškolského titulu se Zdeněk Ondráček nevyjadřuje. Uplynulý víkend trávil společně s dalšími poslanci v Bělorusku, kde v rámci mise OBSE pozoroval předčasné parlamentní volby.

Nic mu ovšem nebránilo vyjádřit se k oslavám 17. listopadu na svém facebookovém profilu, kde vesele provokoval. 

„Někteří se ptáte, jak ‚slavím‘ 17. listopad? Moje odpověď je, že pracovně. Někdo z vás možná bude zítra skákat po náměstích a řvát ty pindy o pravdě, lásce a svobodě, které je třeba prosazovat i za cenu lži a nenávisti, ale já raději pracuji,“ napsal Ondráček už v pátek.

Poslanec Ondráček trávil 17. listopad v Bělorusku.

Reakce byly pochopitelně rozporuplné, ale množily se nápady, zda nemá Zdeněk Ondráček třeba v plánu zůstat v Bělorusku natrvalo.

To však bývalý člen veřejné bezpečnosti odmítl. „Děkuji za prosby, abych tu zůstal, ale to vám nemohu udělat,“ napsal Ondráček svým „fanouškům“. 

V předvečer státního svátku pak poslanec nasdílel mimo jiné také fotografii s Leninovou sochou. Nezbývá než popřát českým poslancům bezpečný návrat domů a snad se Zdeněk Ondráček vyjádří ke své opsané disertační práci stejně ochotně, jako sdílí veřejně své názory na demokracii.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:39 úterý 17. března 2020. Anketa je uzavřena.

  • 59
  • 47
  • 35
  • 35
  • 32
  • 32