Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Vítejte v české OSN: Stupka se chlubí blowjobem, u Kuchařové se řeší dědičnost „tamtoho“

    Kryštof Stupka drsně zkritizoval Taťánu Kuchařovou. | foto: Instagram

    Co má na srdci, to i na jazyku. Aktivista Kryštof Stupka se rozhodně nebojí mluvit o tématech, která jsou pro mnoho lidí tabu, zvláště co se týká intimního života homosexuálů. Také ale donedávna zastával post mladého delegáta OSN a je členem vládního výboru pro práva lidí LGBTI+, a tak by mnozí očekávali, že bude ve veřejném prostoru zachovávat dekorum. Jenže coby host podcastu Vyhonit ďábla se Stupka rozpovídal o lásce k penisům či svém nadání pro orální sex...

    „Miluji penis, dělám nejlepší blowjoby a bojuju za sociální spravedlnost,“ zní název podcastu, jehož hostem známý aktivista LGBTI+ byl. Tedy zněl, tvůrkyně Terézia Ferjančeková a Zuzana Kašparová, které za podcast v minulosti obdržely Křišťálovou lupu, už titulek výrazně zjemnily.

    Díl totiž na sociálních sítích způsobil nevídaný poprask. V první řadě se spoustě lidí nelíbí, jakým stylem se někdo, kdo Českou republiku ještě nedávno reprezentoval v OSN a je členem vládního výboru, veřejně prezentuje.

    Kryštof Stupka byl ostatně propírán na Twitteru už kvůli svojí účasti na klimatickém summitu COP27 loni v Egyptě, kde na rozdíl od drtivé většiny účastníků, kteří přišli v oblecích, chodil v černém topu s odhaleným břichem či růžovém tričku.

    „Ano, tohle je čistě jeho věc, ale pokud chcete být delegátem pro lidská práva v OSN, měli byste zvažovat i své vyjadřování do veřejného prostoru,“ napsal na Twitteru známý tetínský starosta Matěj Hlavatý.

    Možná poněkud příliš otevřený rozhovor ale popudil dokonce i další aktivisty za práva homosexuálů, kteří jinak za Kryštofem Stupkou pevně stojí.

    „To se takhle snažím dělat osvětu o LGBT tématech a pak přijde jeden Stupka a je půlka práce s odpuštěním v hajzlu. Prosím pěkně, na Stupkovi není špatně, že je gay, ale že se neumí chovat v civilizované společnosti,“ míní twitterový přispěvatel Andrej Ruščák.

    Na celou situaci už se rozhodl zareagovat i sám Kryštof Stupka. Zdůraznil, že se nikterak nestaví do role zástupců homosexuálů a že pouze otevřeně mluvil o sexu v podcastu, který je na toto téma zaměřen.

    „Milí drazí, být lidskoprávním aktivistou je pro mě pocta, za kterou jsem vděčný. To ostatně říkám i v tom podcastu. Nikdy se nestavím do role zástupce nebo reprezentanta queer lidí. To není nikdo a je mi líto, že právě Matěj Hlavatý se snížil k tomu, že tady tyhle věci šíří,“ napsal nejprve na adresu již zmíněného starosty.

    „Mluvím tam o sexu? Ano, je to podcast o sexu a sex máme všichni. A když mě moje kamarádky Tereza se Zuzanou pozvaly k sobě, řekl jsem, že přijdu, když se ty více peprné věci nechají na jejich Herohero. Senzační titulek nebyl můj záměr a už je změněn. Mluvil jsem o sexu, protože mi přijde důležité téma detabuizovat. Taky jsem ale mluvil o aktivismu, politice, mém vztahu k sexu a o vyrůstání. Lidským právům se věnuji od svých čtrnácti let. Vy z vás, co jste četli knížku Byli jsme tu vždycky, víte proč,“ rozvedl dále.

    Kryštof Stupka byl v médiích propírán už před pár dny, kdy nenechal nit suchou na modelce Taťáně Kuchařové, která žene svého exmanžela Ondřeje Brzobohatého k církevnímu soudu s obžalobou, že se převléká za ženu a má nevyhraněnou sexuální orientaci.

    Kritizoval ji mimo jiné za to, že měla manžela hnát k sexuoložce, aby určila jeho orientaci a zjistila, zda „to“ není dědičné. Později se za kritiku Kuchařové omluvil.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:51 úterý 26. září 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      50
    • Haha
      7
    • Tvl
      7
    • Super
      4
    • Cože
      3
    • Sladký
      1