Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    „Blonďatá bestie“ vrací úder: Žaluje Primu o dva miliony. Klíma v reportáži lhal!

    „Blonďatá bestie“ vrací úder! | foto: Koláž Expresu

    Investigativní reportér Josef Klíma loni poukázal na seznamku Date2k, kterou vede bývalá politička Kristýna Kočí (dnes Mertlová) se svým manželem Jakubem. V reportáži zazněl příběh advokátky Moniky Hášové, která uvedla, že se místo s potenciálním novým partnerem sešla s nastrčeným figurantem, jenž měl splnit jakousi seznamovací povinnost. Více než rok od zveřejnění reportáže exposlankyně Mertlová Expresu oznámila, že televizi Primu žaluje o dva miliony korun! Co na to Klíma?

    Podle manželů Mertlových byla reportáž Josefa Klímy plná lživých informací o jejich agentuře. 

    FTV Prima žalujeme o poškození dobrého jména a náhradu škody ve výši dva miliony korun,“ oznámila nám expolitička se svým mužem.

    Zakladatelé seznamky se navíc před časem obrátili na Českou advokátní komoru a podali stížnost na JUDr. Moniku Hášovou, která v reportáži hrála významnou roli a tvrdila, že si seznamovací agenturu vyzkoušela, jelikož dostala podnět od jedné ze svých klientek.

    S tím manželé Mertlovi zásadně nesouhlasí. 

    „Pro ČAK uvedla, že stížnost naprosto nesouvisí s výkonem advokacie, neboť se jedná o ryze soukromou věc. Měla vážný a seriózní zájem se seznámit pro budoucí vážný vztah. Přesně na tyto zásadní rozpory jsme od počátku upozorňovali Josefa Klímu a FTV Prima,“ uvedli manželé.

    Hášová byla na základě stížnosti manželů Mertlových pokárána Českou advokátní komorou za nedůstojné chování v rozporu s etickým kodexem.

    „Kontrolní rada ČAK se na svém zasedání stížností zabývala, podrobně se seznámila se všemi listinnými důkazy, které měla k dispozici, včetně vyjádření advokátky, a došla k závěru, že advokátka pochybila, když jako figurantka vystupovala v pořadu komerční televize a předstírala (jak sama uvedla v předmětném pořadu), že hledá životního partnera, stejně tak i způsob, jakým v pořadu vystupovala při konfrontaci se vztahovou koučkou, byl shledán nedůstojným advokátnímu stavu,“ stojí v usnesení ČAK, které má Expres k dispozici.

    „Žádnému dalšímu trestnímu oznámení či hromadným žalobám od jiných klientek jsme nikdy nečelili a nečelíme. Bylo podáno pouze jedno trestní oznámení, které bylo Policí ČR shozeno ze stolu jako nedůvodné,“ dodávají manželé Mertlovi, kteří si stojí za tím, že jejich seznamka pomohla mnoha lidem.

    Reportáž lživá nebyla, stojí si za svým Klíma

    S tím, že byla reportáž reportáž lživá, zásadně nesouhlasí investigativní reportér Josef Klíma. „Reportáž lživá nebyla, byla podložená svědectvím advokátky Hášové,“ řekl Expresu známý novinář.

    Když jsme ho seznámili s novými skutečnostmi, byl poměrně překvapený. „Vůbec nevím, že se paní Mertlová soudí s Primou. Nebyl jsem předvolán a nemám žádné nové informace o tomto případu,“ doplnil Klíma.

    Prima stojí za Klímou, televizi podpořila i Rada

    Redakce Expres.cz oslovila i tiskové oddělení FTV Prima.  

    „FTV Prima je přesvědčena, že její reportáže byly v naprostém souladu se zákonem. Vzhledem k probíhajícímu občanskému soudnímu řízení věc nebudeme dále komentovat,“ sdělila Zuzana Brzáková z tiskového oddělení Primy.

    Podle informací Expres.cz celou věc řešila i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Ta stížnost manželů Mertlových prověřila a případ odložila s tím, že nebylo nalezeno žádné porušení vysílacího zákona.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 6:58 čtvrtek 12. prosince 2019. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      53
    • Cože
      28
    • Tvl
      26
    • Super
      25
    • Trapas
      25
    • Sladký
      25