Politika? Už nikdy! hlásí „blonďatá bestie“ a dál propaguje kontroverzní seznamku

Do stejné řeky dvakrát nevstoupíš, říká se. Tímto mottem se nejspíše řídí i bývalá kontroverzní politička Kristýna Kočí (34), dnes Mertlová. I když je vystudovaná politoložka, našla se v úplně jiném oboru a nic by ve svém životě neměnila. S manželem má tři děti a také seznamovací agenturu, která před nedávnem čelila velkému skandálu!

V dobách své „slávy“ byla Kristýna Kočí pravou rukou Víta Bárty. Do politiky vlétla v pouhých 24 letech, rok poté už seděla ve Sněmovně.

Veřejnost si ji pamatuje zejména v souvislosti s korupčním skandálem šéfa strany Víta Bárty, kterého Kočí jako jedna ze spolustraníků obvinila z uplácení.

Na politickou kariéru nevzpomíná v dobrém. „Já myslím, že můj vstup do politiky, už je to 10 let, byl jedním z nejméně rozvážných rozhodnutí, mladická nerozvážnost, určitě bych do toho nešla znova,“ svěřila se bývalá poslankyně v reportáži pro televizi Nova.

„Rodina mě určitě nepodporovala, dokonce odrazovala. Byla to ukázka toho, že moji rodiče měli vždy pravdu. Já jsem mnohokrát předtím na tu jejich radu nedala a udělala jsem to po svém. Doufám, že moji synové mě budou poslouchat víc,“ dodala žena, která si kvůli vulgaritám na tajné nahrávce vysloužila přezdívku „blonďatá bestie“.

„To prostředí mě semlelo, nebylo to příjemné, nejsem na to pyšná. Není ostuda upadnout, ale ostuda je se nezvednout a z chyb se nepoučit. Já se snad poučila a ty hrozné chyby dělat nebudu,“ doufá expolitička, která v roce 2014 založila se svým manželem Jakubem seznamovací agenturu.

Zajímavé je, že Kristýna s Jakubem se poznali právě přes seznamku.

„Můj muž je matematik, takže nastavil ten algoritmus, který vytipovává protějšky, abyste si k sobě seděli. To zahrnuje například otázky ohledně dětí, volnočasové aktivity. Dáváme dohromady lidi. Jsou to jednotky, ale kvalitní. Když si navzájem sednete, tak my domlouváme rande,“ poodhalila.

Skandál s „falešnými“ milenci

Seznamka manželů Mertlových poměrně nedávno čelila velkému skandálu. Investigativní novinář Josef Klíma zveřejnil svědectví advokátky Moniky Hášové, která se rozhodla seznamovací agenturu Date2k vyzkoušet sama, jelikož dostala podnět od jedné ze svých klientek.

„Přihlásila jsem se na nejméně finančně náročný balíček a zaplatila 8900 korun. Dne 25. dubna jsem se domluvila s osobní vztahovou koučkou. Následovalo nějaké focení, pak sestavili jakýsi můj profil. Pak se ale půl roku nic nedělo. Potom mi byl až 13. září nabídnut muž, který by měl zájem o schůzku se mnou,“ prozradila Hášová.

S nabídnutým mužem se sešla, po pár schůzkách ale pojala podezření, že je pouze nastrčeným figurantem, který má splnit jakousi seznamovací povinnost. To jí nakonec potvrdil i samotný muž.

„Zcela jednoznačně mi řekl: Je to podvod, já mám svoji přítelkyni a chodím na srazy proto, že osobní vztahová koučka, paní Milena, je moje expřítelkyně,“ svěřila se advokátka.

„Ona si mě tam nandala. Mají málo klientů. Vím od ní, že mají málo chlapů. Je to vykonstruovaný, takový divný byznys, přiznal nastrčený figurant.

Manželé Mertlovi se poté snažili vysvětlit, že advokátce bylo po několika schůzkách nabídnuto 16 potenciálních partnerů. Se všemi souhlasila, ale všichni ji prý nakonec odmítli. Počínání Hášové označili za syndrom odmítnutí zoufalé ženy, která se spřáhla s televizí hledající senzaci.

Hášová byla ale tehdy vážně rozhodnutá dát celou věc před soud.

„Rozhodně chci podat trestní oznámení, protože se zde jedná o porušení lidských práv, patrně i o podvod. Byla bych ráda, kdyby se na mě ještě obrátily další ženy, které tento pocit mají. Řekla jsem si, že za to budu bojovat až do konce, a chtěla bych, aby se tento případ zveřejnil a dotáhl i před soud,“ říkala odhodlaně.

Kromě Hášové se ozvalo několik dalších nespokojených klientek seznamky. Vypadá to ale, že ani tento skandál s Mertlovou a její agenturou nic neudělal.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:25 úterý 10. prosince 2019. Anketa je uzavřena.

  • 56
  • 24
  • 17
  • 16
  • 12
  • 12