Exposlankyně Kočí má problém: Její seznamka dohazuje falešné milence, tvrdí reportáž

Platila za politickou průšvihářku, říkalo se jí dokonce „blonďatá bestie“. Pak ale Kristýna Kočí potkala manžela Jakuba, stala se Mertlovou, a když spolu založili rodinu, zdálo se, že všechny skandály hodila za hlavu. Jenže teď spolu s manželem možná létají v maléru. Pořad Očima Josefa Klímy totiž poukázal na to, že seznamovací agentura, kterou spolu založili, má trochu problém.

Kristýna Mertlová, dříve Kočí, je bývalou poslankyní dnes již neexistující strany Věci veřejné. Lidé si ji často pamatují zejména v souvislosti s korupčním skandálem šéfa strany Víta Bárty, kterého Mertlová jako jedna ze spolustraníků obvinila z uplácení.

U soudu ji teď možná uvidíme znovu, ale v opačné pozici. S manželem si v roce 2014 založili luxusní seznamku, na kterou se teď valí žaloba nespokojené klientky. Ta se cítí podvedená a pořad Očima Josefa Klímy ve své reportáži poukázal na to, že zřejmě zcela oprávněně. Je podnikání Mertlové jen dobře promyšleným podvodem, jak naznačuje reportáž pana Klímy?

Seznamovací agentura Date2k se tváří jako revoluce v internetovém randění. Nabízí konzultace s osobním vztahovým koučem, psychologem, profesionálním fotografem, kadeřnicí nebo stylistkou. Takovému luxusu mají odpovídat i ceny, základní balíček stojí okolo 10 tisíc korun, VIP je pak od těžko uvěřitelných 85 tisíc a více. Podle zkušeností jedné z klientek je ale luxusní seznamka jen dobře sehraným divadýlkem.

Když se na ni rozhodla vsadit a najít zde svého vyvoleného, zaplatila prý více než 20 tisíc korun. Nedělo se ale vůbec nic. Obrátila se proto na advokátku Moniku Hášovou, která se rozhodla seznamovací agenturu Date2k vyzkoušet sama. 

„Přihlásila jsem se na nejméně finančně náročný balíček a zaplatila 8900 korun. 25. dubna jsem se domluvila s osobní vztahovou koučkou. Následovalo nějaké focení, pak sestavili jakýsi můj profil. Pak se ale půl roku nic nedělo. Potom mi byl až 13. září nabídnut muž, který by měl zájem o schůzku se mnou,“ prozradila advokátka.

S oním mužem se tedy sešla. Po pár schůzkách ale pojala podezření, že je pouze nastrčeným figurantem, který má splnit seznamovací povinnost. To jí nakonec potvrdil i samotný muž. „Zcela jednoznačně mi řekl: Je to podvod, já mám svoji přítelkyni a chodím na srazy proto, že osobní vztahová koučka, paní Milena, je moje expřítelkyně.“

To pak muž na skrytou kameru potvrdil sám, když si s ním advokátka Monika domluvila další schůzku. „Ona si mě tam nandala. Mají málo klientů. Vím od ní, že mají málo chlapů,“ přiznal muž, že na schůzky chodí pouze proto, aby pomohl bývalé přítelkyni. Sám pak dodal, že seznamovací agentura Date2k působí pochybně. „Je to vykonstruovaný, takový divný byznys.“

Ne zrovna fungující je navíc i garance anonymity, kterou na svých stránkách agentura slibuje. Nastrčený muž totiž neměl žádný problém advokátce poslat profil další ženy, s níž se má setkat. Přiložil i její mailovou dokumentaci se vztahovou koučkou.

Otázkou je, zda na podvodu postavili manželé Mertlovi celý svůj byznys, nebo se jedná pouze o selhání jedné vztahové poradkyně. Ta na kameru odmítla situaci komentovat a odkázala právě na oba majitele.

Mertlovi se pak snažili vysvětlit, že advokátce bylo po několika schůzkách nabídnuto 16 potenciálních partnerů, s nimiž souhlasila. Všichni do jednoho ji však nakonec měli odmítnout.

Zda je tvrzení manželů založeno na pravdě, to se bohužel nedozvíme. V duchu garance anonymity odmítli prozradit totožnost mužů, kteří se s advokátkou údajně nechtěli setkat. Když pak byli majitelé upozorněni na to, že nastrčený nápadník také citlivé údaje o klientech podával, odpověděli, že si jsou porušení podmínek vědomi a nastalou situaci budou řešit.

Advokátka Monika Hášová je po zkušenostech s agenturou Kristýny Mertlové rozhodnutá hnát celou kauzu před soud. „Rozhodně chci podat trestní oznámení, protože se zde jedná o porušení lidských práv, patrně i o podvod. Byla bych ráda, kdyby se na mě ještě obrátily další ženy, které tento pocit mají. Řekla jsem si, že za to budu bojovat až do konce, a chtěla bych, aby se tento případ zveřejnil a dotáhl i před soud,“ říká odhodlaně.

A jak na celou situaci reagují manželé Mertlovi? Počínání Hášové označili za syndrom odmítnutí zoufalé ženy, která se spřáhla s televizí hledající senzaci!

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 21:35 úterý 15. května 2018. Anketa je uzavřena.

  • 42
  • 20
  • 19
  • 11
  • 7
  • 7