Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kramný: „Kdyby nás otrávila Monika, vůbec bych se nedivil!“

    • Pokračuje soud s Petrem Kramným, Expres.cz ho sleduje online
    • Dnes byl na programu výslech údajného milence Moniky Kramné
    • Ten se opět omluvil až dnes ráno mailem
    • Nemohl se dostavit kvůli údajné pracovní neschopnosti
    • Nekompromisní soudkyni Gilovou tím evidentně vytočil

    Petr Kramný je odsouzen za vraždu manželky a dcery. | foto: Profimedia.cz

    Soud s Kramným online: Milenec Moniky vytočil soudkyni!

    Dnes v Ostravě pokračuje soud s Petrem Kramným. Jako první je na programu výslech údajného milence Moniky Kramné, Slováka Jána R. Druhou svědkyní je Alžběta Cupalová, delegátka CK, se kterou byla Kramného rodina v Egyptě.

    11:25 Soud pro dnešek končí. Pokračovat bude v pondělí opět v 8:30.

    11:24 Kramný upozorňuje na nesrovnalosti ve výpovědích. Delegátka, on i polská turistka popsali polohu těl každý jinak. Kramný dokonce předvádí ve stoje, v jaké poloze měla být Klára! Svědkyně si však stojí za svým popisem.

    11:22 Vyjadřuje se Petr Kramný a zajímá ho chování polské turistky u pokoje. Soudkyně ho okřikuje, že nemá pokládat sugestivní otázky.

    11:20 Rejžková chce po soudkyni přečíst část výpovědi Cupalové, ve které se vyjadřovala k tepolotě v Egyptě. Na co se to proboha ptá? Chce vědět, jestli si svědkyně pamatuje, kolik bylo stupňů.

    „Nevím kolik. Byl červenec a bylo to v Egyptě. Bylo teplo,“ odpovídá s náznakem ironie.

    11:17 Rejžková opět klade otázky, které Gilovou zvedají ze židle! Vše je už uvedeno v dokumentech a u soudu zaznělo!

    11:16 Svědkyně pomalu začíná s tím, že si moc po dvou letech nepamatuje. Soudkyně důrazně vstupuje do řeči a říká, že to stačí. Odesílá ji zpět na řečniště, nechce ji už dál trápit hrůznými fotkami.

    11:15 Svědkyni opět vyhnala před soudkyni a musí si prohlídnout fotografie! Chce vědět, čím přesně byla Monika přikrytá, ačkoliv už několikrát zaznělo, že byly obě ženy přikryty bílým prostěradlem.

    11:14 Svědkyni si přebírá advokátka Jana Rejžková a navazuje na fotografie.

    11:12 Poloha těl víceméně odpovídá, zdá se jí že měla Klára ruce trochu výš. Kdo ale vyměnil postele? Nebo se svědkyně mýlí?

    11:10 Legerský: „Mně jde o to, zda ta těla ležela ve stejné poloze jako na fotkách, když jste je v pokoji viděla.“

    Cupalová: „Ta postel prostě byla menší, ležely na ní jinak.“

    11:06 K dalším fotografiím uvádí, že obětem sama neviděla do obličeje, protože se tak podrobně pod prostěradla nedívala. Prohlížení fotek je pro ni traumatizující, zvládá to i s pobídnutím soudkyně zatím statečně.

    11:05 Svědkyně označuje jednu fotografii a tvrdí, že postel, která je na ní, je příliš velká. Jistě si pamatuje, že na jejím místě byla podstatně menší, jednolůžková.

    11:04 Svědkyně předstoupila před soudkyni a prohlíží si fotografie.

    11:02 Legerský chce, aby se svědkyně podívala na fotografie z hotelového pokoje a fotky mrtvých těl. Chce vědět, zda fotografie odpovídají tomu, co Cupalová na místě viděla.

    Vít Legerský zpovídá svědkyni, delegátku Alžbětu Cupalovou. Dobře mířenými otázkami podkopává Kramného verzi o tom, že byli všichni otráveni a jemu bylo nejhůř!

    11:00 Legerský se ptá, zda měl Kramný nějaké speciální požadavky na stravu a jak se v dnech po tragédii stravoval. Žádné zvláštní požadavky prý neměl.

    10:59 Cesta prý probíhala plynule a bez zádrhelů. Takhle vypadá člověk, který málem zemřel a bylo mu nejvíc ze všech špatně?

    10:58 Legerský: „Pomáhala jste obžalovanému při chůzi? Došlo k nějakému pádu, uklouznutí, zakopnutí? Byla cesta plynulá, nebo s přestávkami?“

    10:56 Svědkyně se nyní ptá státní zástupce Vít Legerský. Zajímá ho cesta Kramného a delegátky na kliniku. Chce vědět veškeré podrobnosti, o čem se bavili, jak se pohybovali, co všechno se během cesty odehrálo.

    10:55 Gilová dočetla výpověď, svědkyně nechce nic dalšího dodat či změnit.

    10:50 Soudkyně stále čte z výpovědi. Svědkyně zatím nic měnit nechce, občas chce Gilová potvrdit či objasnit drobnosti.

    10:39 Z výpovědi soudkyni zaujala informace o odpadkovém koši v pokoji. Podle výpovědi byl prázdný a bylo v něm napliváno. Soudkyně chce situaci vysvětlit a ptá se, co to v koši bylo, zda šlo o zvratky či něco jiného.

    „Já jsem měla ohledávat mrtvoly, nezkoumala jsem koš...,“ reaguje lehce podrážděně svědkyně. Stojí v řečništi už dvě hodiny.

    10:27 Soudkyně nyní pro doplnění dnešní výpovědi předčítá původní výpověď delegátky. Prozatím nenašla žádné nesrovnalosti.

    10:23 Gilová se opět doptává na nápoje v hotelu. Lahve dodávala obsluha hotelu a byly originálně zabalené.

    10:20 Soudkyně se ptá na fungování vstupních karet v hotelu a další detaily. Zajímá ji, zda elektřina v pokoji fungovala pouze pokud byla vložená vstupní karta. Znovu se ptá, jak to vypadalo v pokoji, jak byly uspořádané postele a jak velký prostor byl. Svědkyně už vypovídá přes 90 minut.

    Kramný: „Kdyby nás otrávila Monika, vůbec bych se nedivil!“

    10:17 Sám Kramný prý začal asi týden od úmrtí rozvíjet teorie o tom, co se stalo. Byly prý tři možné varianty toho, co se odehrálo. Buď to udělal někdo z venku, nějaká třetí osoba, nebo že to udělala Monika, nebo že to udělal on. On to prý nebyl, takže to byl podle něj někdo další nebo Monika.

    Kdyby to byla Monika, prý by se ani nedivil!

    10:13 „Říká vám něco jméno Patrik Mitáš,“ ptá se soudkyně. „Ano, také pracoval v Hurghadě, jako animátor pro dospělé, zhruba ve stejném čase jako já.“

    10:06 Soudkyně se ptá jak se Kramný choval. Při balení věcí byl podle svědkyně bez emocí.

    10:00 Svědkyně pokračuje ve výpovědi a popisuje výslech Kramného na policii. Tam byla delegátka kvůli tlumočení. Kramný byl emočně nestabilní, propukal v pláč.

    9:51 Soukdyně se doptává na detaily - co měly na sobě, jestli byly v pokoji nějaké lahve. Svědkyně popisuje oblečení obětí, na lahve si nepamatuje. Ptá se i na elektrické zásuvky a jejich přesné rozmístění v pokoji.

    9:49 Cupalová: „Vybavuji si Klárku jak... Ležela na zádech a... Měla ruce za krkem, lokty směrem ke stropu,“ souká ze sebe svědkyně na pokraji pláče.

    Polohu Moniky i přesně nevybavuje, ležela částečně na boku. Klára měla tričko a kalhotky. Kramná byla pouze ve spodním prádle.

    9:48 Soudkyně: „Vybavíte si, v jaké poloze ležely ženy na posteli? Vidím, že to pro vás není lehké, ale pokuste se prosím popsat to co nejpřesněji.“

    9:47 Nahlédla jsem pod ta prostěradla, řekla jsem, co vím, detektivovi a šla zpět na recepci.

    „Detektiv mě poprosil, jestli bych nemohla ohledat těla já, bylo to v době ramadánu,“ říká svědkyně!

    9:44 Svědkyně pokračuje ve výpovědi a popisuje, jak se dostala na pokoj. Na posteli viděla těla přikrytá prostěradlem.

    9:42 Rozpor ve výpovědi! Kramný prý delegátce cestou sám řekl, že nekontaktoval pojišťovnu. Ve své výpovědi ale tvrdí, že na radu matky to už udělal.

    9:40 „Po cestě na kliniku mi řekl, že předtím kontaktoval matku.“ Ta mu ale volala po cestě na kliniku a on s ní nechtěl mluvit!

    „Chtěl po mně, jestli bych to nemohla s jeho matkou vyřešit já.“

    Svědkyně znejistěla poté, co se soudkyně doptává a chce pochopit, proč nechtěl s matkou mluvit, když sám přiznal, že už ji kontaktoval.

    9:36

    Soudkyně:Po dobu co jste s ním ten den vy byla v kontaktu – zvracel, chodil na záchod? Pozorovala jste nějaké příznaky toho, že by mu bylo zle?“

    Svědkyně: „Ne.“

    Soudkyně: „Takže to bylo čistě na jeho slovním vyjádření, že je mu špatně.“

    Svědkyně: „Ano.“

    9:35 „Tak jsme odjeli na kliniku, kde mu vypumpovali žaludek.“

    9:34 Kramný byl v šoku, seděl na posteli a vzlykal. Mluvil nesouvisle. A oznámil mi teda, že zemřela dcera a žena. Řekl, že si myslí, že je někdo otrávil. Říkal, že je mu špatně.“

    9:31 „Třicátého mi volali, ve čtyři ráno, že musím hned přijet, že se něco stalo. A položili mi telefon. Volala jsem zpátky a pak mi řekli, že někdo umřel. Na hotel jsem přijela asi za 10 minut.“

    9:27 Cupalová si nemůže s jistotou vybavit, zda byli Kramní na informační schůzce, ale myslí si, že ano. Soudkyně se doptává, co se na schůzce řešilo. Svědkyně uvádí, že klienti dostali základní instrukce o pobytu, jaká je zde měna, na koho se obracet a co dělat v případě zdravotních potíží.

    9:23„Hotel byl přeplněný a naši klienti se měli nastěhovat do sesterského hotelu. Je identický, má totožné služby, budovy jsou propojené. Dvě rodiny ale nesouhlasily, Kramní byli mezi nimi. Nakonec se podařilo ubytovat je v původním hotelu.

    9:20 „Můj první kontakt s rodinou Kramných nastal po příjezdu na hotel. Byla jsem delegátkou, ubytovávala jsem klienty.“

    9:18 „Popište prosím co nejdetailněji celé to dění, kdy a kým jste byla o situaci informována, byla jste v kontaktu s obžalovaným, jak se choval, zkrátka celý ten sled událostí,“ vyzývá soudkyně.

    9:13 Do síně vchází další svědkyně, Alžběta Cupalová, delegátka CK, se kterou jeli Kramní do Egypta. Soudkyně jí gratuluje k nedávným úspěšným státnicím.

    V síni je ticho. Vít Legerský sedí se založenýma rukama. Advokátka Rejžková pročítá papíry na stole a něco si špitá s Kramným, který se usmívá.

    9:09 Soudkyně předčítá seznam důkazů z dalšího svazku. Jsou mezi nimi odposlechy, přepisy hovorů a SMS zpráv. Policejní akce měla krycí jméno „Mony“. Legerský nežádá přehrání ani přečtení záznamů vzhledem k tomu, že je již všem znám jejich obsah.

    9:03 V síni je ticho. Vít Legerský sedí se založenýma rukama. Advokátka Rejžková pročítá papíry na stole a něco si špitá s Kramným, který se usmívá.

    9:01 Gilová dočetla seznam důkazů. Ani státní zástupce Legerský, ani obžalovaný Petr Kramný nežádají k přečtení či nahlédnutí žádný z nich.

    8:56 Mezi důkazy je i prohlídka skříňky Moniky Kramné v Novém domově Karviná a dokumentace o pracovišti Kramného.

    8:48 Soudkyně čte seznam důkazů. Výpis z registru vozidel, příkaz k domovní prohlídce, protokol o jejím provedení, dokumentace z pracoviště Moniky... Moře paragrafů, dokumentů, čísel a příloh, v síni panuje unavená atmosféra.

    8:46 Soudkyně Gilová uvádí, že se pokusí se svědkem spojit mailem. Soudní síň opouští tlumočnice do Slovenštniny.

    8:44 Ján R. nebude vypovídat! Dnes ráno se omluvil, kvůli údajné pracovní neschopnosti. Soudkyně důražně upozorňuje, že pokud se svědek bude dal vyhýbat a usoudí, že se nehodlá záměrně vůbec dostavit, bude soud postupovat podle trestního řádu.

    8:41 Sedíme v soudní síni. Eskorta právě přivedla Kramného, sundavají mu pouta. Má kostkovanou košili, tváří se neutrálně, lehce nervózně.

    8:35 Čeká se, až bude veřejnost vypuštěna do soudní síně, poté eskorta přivede Kramného jako úplně posledního vstupujícího.

    8:30 Na chodbě už čekají rodiče Petra Kramného, advokátka Rejžková, státní zástupce Legerský a několik novinářů. Rodiče jsou o něco méně nervózní než včera. Sem tam padne úsměv, ale stojí bokem a chtějí mít klid, stejně jako včera.

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:26 sobota 9. ledna 2016. Anketa je uzavřena.

    • Super
      6
    • Cože
      6
    • Haha
      4
    • Trapas
      4
    • Sladký
      4
    • Tvl
      3