Kočka s modrou krví: Královna Letizia si podmaňuje módní svět, minulost má pěkně divokou

Královnou všech královen je nepochybně ta britská. Alžběta II. naposledy pobláznila svět při oslavách platinového jubilea a všechny ostatní královské rody jsou právě kvůli její rodině tak trochu upozaděny. A to je občas veliká škoda! Třeba v případě španělského královského páru v podobě panovníka Filipa VI. a jeho ženy Letizie. Španělská královna by sice měla být až druhým kolem u vozu, ve skutečnosti svého muže často spolehlivě zastíní.

Letizia Španělská má šmrnc i zajímavý životní příběh. Nejdříve k němu. Narodila se do nikterak bohaté rodiny novináře a zdravotní sestry. Právě v otcových šlépějích se rozhodla kráčet a šlo jí to náramně.

Roku 2000 už půvabná Letizia přebírala cenu pro nejlepšího španělského novináře mladšího třiceti let. Vysloužila si ji jako reportérka i moderátorka televizních zpráv. 

Pracovala pro vyhlášené adresy jako CNN nebo Canal+. S mikrofonem jí to šlo natolik, že byla nasazena třeba při útocích 11. září a vysílala živě přímo z „Ground Zero“, tedy bezprostředně z dolního Manhattanu, kde k útoku na World Trade Center došlo. 

Stejně tak informovala exkluzivně z Afghánistánu o začínající válce.

Královna Letizia Španělská je vážně kočka!

V osobním životě to ale Letizii tak úplně nešlapalo. Provdala se za spisovatele, těsně před svatbou tajně potratila. Roku 1999 došlo na rozvod. Kromě toho se musela smiřovat se ztrátou sestry, která v jednatřiceti letech spáchala sebevraždu.

Vše se změnilo na večírku v roce 2002. Tam se totiž seznámila s princem Filipem, dědicem španělského trůnu. Přeskočila jiskra a o další dva roky se Letizia při velkolepé královské svatbě stala princeznou.

Španělský královský pár: Král Filip VI. a královna Letizia

Fanoušci španělské královské rodiny byli z Letizie nadšeni. Zvlášť když se pro lásku k jejich princi vzdala slibně rozjeté novinářské kariéry a stala se manželkou z povolání. 

A poté, co otec jejího manžela král Juan Carlos I. abdikoval, také královnou.

Královna maminek i módy

Jako žena krále je Letizia Španělská velice moderní. Nikdy si neosvojila královské manýry, dokonce i po svatbě vozila svoje dvě děti do školy, přestože by rodičovské povinnosti klidně mohla svěřit služebnictvu.

Letizia a Filip VI. s britskou královnou Alžbětou a jejím manželem Filipem

Letizia Španělská s britskou královnou Alžbětou

Pro ženy je vzorem z mnoha důvodů. Nejen jako matka, ale také jako žena, která nepodlehla svému postavení a údajně se vůbec nebojí svého manžela občas srovnat do latě.

Ve svých devětačtyřiceti letech si také Letizia udržuje skvělou figuru, prý díky dietám a józe, i když se často Španělskem nesly drby o problémech s příjmem potravy. A především umí okouzlit díky vytříbenému módnímu vkusu. 

Španělský královský pár, Letizia a Filip VI.

Ten přitom není nijak okázalý. Jako královna sice samozřejmě občas sáhne po šatech z dílny předních světových návrhářů, stejně tak lze ale Letizii spatřit v outfitech lidových španělských řetězců, jako je Zara či Mango.

Královna Letizia Španělská

Ačkoliv se sem tam ukáže třeba i v docela obyčejných kožených legínách, vždy dokáže všechno sladit na výbornou.

Abychom nevyzdvihovali pouze ji, také král Filip VI. je vyhlášeným elegánem. Dohromady s Letizií tvoří pár, na nějž mohou být Španělé rozhodně pyšní. 

Královna Letizia Španělská s králem Filipem VI.

Například po březnové mši za prince Filipa v Londýně se o nich psalo jako o nejvíce šik dvojici. O prvenství se prali s tradičně perfektně působící dvojicí princem Williamem a vévodkyní Kate. 

Na to nejlepší z královny Letizie se podívejte v galerii!

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:00 pondělí 17. října 2022. Anketa je uzavřena.

  • 17
  • 7
  • 6
  • 3
  • 2
  • 1