Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Haló, tady královna! Alžběta si „dala“ videohovor s vojáky a opět všechny dostala

    Britská královna si dala videohovor se členy ozbrojených složek. Byla neuvěřitelně cool. | foto: Autor: Reuters

    Jak podpořit své poddané v těžkých časech, to už královna Alžběta ukázala několikrát. Tentokrát v rámci videohovoru oslovila členy britských ozbrojených složek a ukázala, proč ji celá země tak miluje. Ve čtyřiadevadesáti letech si s moderní technologií potykala velmi dobře a nechyběl jí ani klasický britský humor.

    Z hradu Windsor zavolala britská panovnice několika členům britských ozbrojených sil, kteří jsou rozeseti po celém světě, ať už vinou vojenské služby, nebo karanténních opatření.

    V březnu královna volila pro komunikaci s premiérem Johnsonem stylový oldschoolový telefon, ten nyní vyměnila za nejmodernější technologie, s nimiž si poradila více než dobře.

    „Dobré ráno, to je vaše první mise?“ zeptala se Alžběta dvaadvacetileté Sophie Levyové, která byla z možnosti komunikovat přímo s královnou viditelně nervózní.

    „Ano, Vaše Veličenstvo. Mám na starosti obsluhu letadel, dodávám pozemní podporu vrtulníkům a přepravuji je do akce. Mám za úkol přesun jednotek na určená místa,“ vychrlila ze sebe Levyová.

    Královnina odpověď okamžitě prolomila ledy. „Zní to, že máte dost práce,“ usmála se panovnice.

    „Určitě mám, madam,“ rozesmála se i mladá členka armády.

    Humor panovnici nepřešel ani při povídání se svobodníkem Shanwaynem Stephensem, jenž se jí svěřil, že je i členem jamajského bobového týmu.

    „To zní docela nebezpečně,“ reagovala královna s tím, že by ráda věděla, jak se voják udržoval během karantény ve formě.

    Stephens jí vyprávěl, že místo závodního bobu si musel vystačit s autem, které tlačil po ulici.

    Členové britských ozbrojených složek trénovali během karantény jak to jen šlo.

    „Bylo zvláštní mluvit s královnou z takové blízkosti, i když to nebylo tváří v tvář, ale byla mezi námi obrazovka. Byla nesmírně uvolněná, dokonce jsem měl pocit, že ji to skutečně bavilo. Všichni jsme se smáli a dobře se bavili,“ popsal Stephens videohovor, jehož se běžný Brit těžko dočká.

    Královna se během koronakrize stala velkou fanynkou online hovorů, protože to byl jediný způsob, jak zůstat v kontaktu se členy rodiny, především s milovanými vnoučaty.

    V podobných hovorech hodlá pokračovat a chce se spojit hlavně se členy armády, kteří nemají možnost vrátit se v dohledné době domů.

    Britská královna si dala videohovor se členy ozbrojených složek. Byla přitom...

    Britská královna si dala videohovor se členy ozbrojených složek. Byla neuvěřitelně cool.

    Alžbětina reakce na dění okolo pandemie koronaviru je podle Britů příkladná. Panovnice dlouho odmítala odchod do ústraní, aby mohla lidi podporovat i během těžkých časů. V dubnu pronesla projev, jímž chtěla zemi vyzvat k jednotě.

    „Hovořím k vám v čím dál složitější době. Době narušení života naší země, narušení, které mnohým způsobilo zármutek, finanční obtíže a ohromné změny v každodenním životě nás všech,“ řekla královna na úvod.

    „Dnes mnoho lidí opět pociťuje bolest kvůli odloučení od těch, které mají rádi. A nyní, stejně jako tehdy, hluboko v duši víme, že je to ta správná věc,“ pokračovala.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 22:39 čtvrtek 12. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      244
    • Cože
      28
    • Sladký
      26
    • Haha
      25
    • Trapas
      25
    • Tvl
      23
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...