Megxit má zelenou! Milovaný vnuk Harry ale královnu Alžbětu nesmírně ranil

Mnohahodinová jednání jsou konečně u konce. Britská královna odsouhlasila odpojení prince Harryho od královské rodiny. Alžběta II. respektuje přání Harryho a Meghan žít více nezávisle. Královskou rodinu ovšem ranil především způsob, jímž princ o svém rozhodnutí (ne)informoval. Královna si přála, aby jí své rozhodnutí vnuk svěřil soukromě a až následně o něm informoval veřejnost.

Harry a Meghan teď budou nějaký čas střídavě žít v Británii a v Kanadě. Podle oficiálního vyjádření půjde jen o jakési přechodné období. Členové královské rodiny dnes debatovali dlouhé hodiny a jednání bylo nakonec označeno jako „velmi konstruktivní“.

Královna Alžběta souhlasila s tím, že její vnuk Harry opustí královskou rodinu a začne žít nový život bez královských povinností. Královna již také místo titulů oba mladé manžele označuje jako Harryho a Meghan, což bylo doposud velmi nezvyklé.

Že se pár vzdává nejen titulů, ale mnohem větších výsad, je jasné, zatím však nebylo veřejně upřesněno, jaké nyní budou oba bývalí členové královské rodiny zastávat role a jaká budou mít privilegia. Nejčastěji se mluví o ponechání kupříkladu osobní ochranky, kterou si i pár přeje.

„Dnes moje rodina vedla velmi konstruktivní diskuze o budoucnosti mého vnuka a jeho rodiny,“ stojí hned v úvodu oficiálního vyjádření královny Alžběty II.

„Moje rodina a já plně podporujeme Harryho a Meghaninu touhu vytvořit si nový život. Přestože bychom byli raději, kdyby zůstali pracovníky královské rodiny na plný úvazek, respektujeme a chápeme jejich přání žít více nezávislým životem a přitom zůstat cennou součástí mé rodiny,“ vyjádřila se královna.

Královna Alžběta navíc přiznala, že pro ni byly poslední dny velmi složité. Ranit ji měl také způsob, jakým se princ Harry s královskou rodinou rozcházel.

Meghan se chce se svým manželem v budoucnu přestěhovat do USA, ale údajně tak nechtějí učinit, dokud bude v prezidentském úřadu Donald Trump.

Budoucím domovem britského prince má být Los Angeles, což by mohlo znamenat, že se Meghan opět vrátí k natáčení filmů. Nyní je její jméno celosvětově mnohem větší značkou než v minulosti.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:43 úterý 12. května 2020. Anketa je uzavřena.

  • 93
  • 38
  • 34
  • 32
  • 32
  • 31