Hádka Trumpa a novináře královny Alžběty: Prezident si mě zablokoval, protože je čokoládová omeleta

V neděli večer se po sociálních sítích začala šířit spekulace, že královna Alžběta II. zemřela. Vše přitom začalo několika anonymními zprávami na Twitteru. Spekulace se nakonec rozhodla rozptýlit královská kancelář. Mediální expert Charlie Proctor vydal zprávu, která se ovšem nemohla dostat k americkému prezidentovi, který si jej na sociálních sítích zablokoval.

Zpráva o smrti britské panovnice, které je již úctyhodných 93 let, zaplavila sociální sítě a mnoho lidí si kladlo otázku, zda je skutečně možné, aby se taková zpráva mezi lidi dostala tímto neoficiálním způsobem.

Vše vyjasnil až odborník na královskou rodinu Charlie Proctor.

„Vidím, že jsme došli k tomu období v roce, kdy musím rozptýlit zvěsti o smrti Jejího Veličenstva. Královna není mrtvá. Je naživu a daří se jí dobře. Těší se na setkání s prezidentem Trumpem na setkání světových lídrů v Buckinghamském paláci,“ napsal Charlie Proctor na svůj Twitter.

Na příspěvek ihned lidé reagovali a často ve svých komentářích označovali právě Donalda Trumpa, aby se k němu tato informace také dostala.

To ovšem, jak samotný Proctor přiznal, nebylo možné, protože jeden z nejmocnějších mužů planety jej na sociálních sítích zablokoval.

„Mnoho z vás označuje Donalda Trumpa v tomto tweetu. On to ale vidět nemůže, protože mě před několika lety zablokoval poté, co jsem ho přirovnal k čokoládové omeletě,“ přiznal se Proctor k aféře, která už je několik let stará, ale Donald Trump na ni stále nezapomněl.

Donald Trump

Někteří tedy začali vyjádření považovat za provokaci směřovanou proti americkému prezidentovi, který se tou dobou chystal do Londýna na summit NATO.

„Chtěl jsem jen diplomaticky sdělit, že se královna na setkání těší. Každý ať si udělá vlastní obrázek,“ dodal na Twitteru znalec královské rodiny.

Bizarní konflikt vznikl v roce 2017, kdy Donald Trump prohlásil, že chce „Ameriku udělat opět velkou“. Proctor, který má ke královské rodině blíže než většina Britů, se ovšem neudržel a poslal mu peprný vzkaz.

„Jsi hustý jako Sherwoodský les a drsnější než čokoládová omeleta,“ bylo uvedeno v prvním příspěvku, na který následně Proctor reagoval ještě jedním.

„Věřte mi, žiju vedle toho lesa a je vážně hodně hustý,“ dodal.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:03 pátek 3. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 46
  • 45
  • 44
  • 43
  • 41
  • 36