Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Koronapanika je zpět: Regály zejí prázdnotou, WC papíry maximálně 3 balení na osobu

    Lidé zase berou obchodní domy útokem. | foto: Reprofoto Mail Onlilne

    Prázdné regály, nedostatek potravin a WC papír jen v omezeném množství! Tak to nyní vypadá ve Velké Británii, konkrétně v tamních supermarketech, které vzali lidé útokem. Opět se totiž snaží „nasyslit“ co největší zásoby, aby v klidu přežili druhou vlnu koronavirové pandemie.

    Není tomu přitom tak dlouho, co Britové brali koronavirus na lehkou váhu a posmívali se zemím, kde občané nosili roušky.

    „Všude davy lidí, chovají se, jako by se nic nedělo. Všichni bez roušky, já když si nasadím roušku, dívají se na mě jako na zloděje. Lidé tady nefungují, nestačím se divit. Fandím vám v Čechách, děláte to dobře, díky tomu, jak se chováte, máme nulovou úmrtnost. Jsem na vás hrdý! To, co se děje tady, absolutně nechápu,“ popsal dění v Londýně v polovině března český MMA zápasník Karlos Vémola, který v Británii dlouhé roky přechodně žil.

    Z koronaviru měl dlouhou dobu legraci i britský premiér Boris Johnson, který vyjádřil názor, že by bylo dobré, aby se Britové nakazili, protože to společnosti jen prospěje a stane se silnější a vůči viru odolnější.

    V dubnu se ale Johnson koronavirem nakazil sám a v nemocnici mu zachránili život lékaři. Podle dostupných informací obdržel čtyři litry kyslíku na pomoc plicím, které byly příliš slabé po téměř dvou týdnech boje s covidem-19.

    Po vítězství nad koronavirem si Johnson, stejně jako hodně dalších Britů, uvědomil, že situace je vážná.

    „Premiér má velký strach z možné druhé vlny nemoci, pokud omezení začneme uvolňovat příliš brzy,“ řekl před časem ministr kultury Oliver Dowden.

    Maximálně tři balení toaletního papíru na osobu

    A zdá se, že respekt Britů z druhé vlny pandemie sílí. Server Mail Online zveřejnil článek, který je plný fotografií z tamních supermarketů.

    Regály už zase zejí prázdnotou.

    Regály v britských obchodech

    Regály opět zejí prázdnotou, velký zájem je především o toaletní papíry, kuchyňské utěrky a dezinfekce. Na dračku jde pochopitelně i zelenina či výrobky s delší dobou trvanlivosti, jako je například rýže či těstoviny.

    Co se týče WC papíru, v některých obchodech ve Velké Británii ho buď vůbec neseženete, nebo si ho můžete koupit jen v omezeném množství.

    Toaletní papíry se mohou prodávat jen po třech baleních na osobu.

    „Nákupní panika po celé Británii se opět rozjela kvůli obavám z druhé vlny koronaviru a další karantény. Nakupující čekali ve frontách i dvacet minut na to, než vůbec vstoupí do obchodu,“ píše se ve zmíněném článku.

    Velká Británie není zdaleka jedinou zemí, kde občané koronavirovou pandemii podcenili a pak brali obchody útokem.

    Podobné šílenství bylo i v USA

    Stačí vzpomenout například na Spojené státy, kde se nejprve také rouškám posmívali a pak neměli kam ukládat mrtvá těla, dezinfekční gely či WC papír se rychle staly nedostatkovým zbožím.

    „Na začátku si z toho dělali legraci, že je to jen chřipka. Někteří v tom žijí dodnes. Roušky lidé nosili sporadicky, ze začátku jsme byli jediní, kdo je měl na sobě, a měli nás za blázny. Bylo to poprvé, co jsem v USA zažila, že se mi někdo smál za to, co mám na sobě. Místní začali nosit roušky až ke konci, ale jen někteří,“ popsala situaci v USA česká fitness trenérka Karolína Huvarová, která v Americe žije se snoubencem a kvůli koronaviru se dlouho nemohla dostat do své vlasti.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 19:43 pondělí 25. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      20
    • Trapas
      18
    • Tvl
      18
    • Super
      17
    • Cože
      16
    • Sladký
      16
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...