Nudismus bez roušek: Z českých naháčů v karanténě si dělají legraci v Británii a USA

Krásné počasí vyhnalo z bytů během nouzového stavu nejen vášnivé cestovatele, ale i nudisty! Několik milovníků opalování „na Adama“ se vyvalilo u rybníků v okolí Lázní Bohdanče. Zasahovat musela policie. Ne však kvůli nahotě, důvodem bylo to, že nudisté na sobě neměli roušky! Není divu, že tento bizarní případ zaujal média v zahraničí. Z českých naháčů si dělají legraci hlavně Britové! Co nudistům vzkazují?

Ke kurióznímu případu došlo v pátek 27. března. Bohdanečtí policisté dostali echo, že se u rybníka povalují naháči, kteří „chytají bronz“ a nemají na sobě nic, tedy ani roušky, bez nichž se v současné době nesmí vycházet.

„Opalující se občané byli ve větším počtu na jednom místě a někteří neměli ani roušky. Po příjezdu policistů si všichni dali říci a vládní nařízení respektovali. Občané mohou být na místech k tomu určených bez oblečení, nicméně musejí mít zakrytá ústa a musejí dodržovat počty, ve kterých do přírody smějí jít,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Policisté jeli zkontrolovat rybníky raději i v následujících dnech. A znovu spatřili několik lidí bez roušek.

„V okolí rybníků policisté zkontrolovali asi 150 osob a zhruba polovině z nich opět připomněli povinnost nosit zakrytá ústa,“ dodala mluvčí.

Policisté byli přivoláni k opalujícím se nudistům. Ti si museli nasadit roušky.

Případ českých naháčů ale více než česká média zaujal ta zahraniční. Informují o něm ve velkém hlavně ve Velké Británii či v USA, kde ještě donedávna měli z pandemie koronaviru legraci a tamní obyvatelé se diví tomu, jak přísná opatření v Česku panují.

„Masky na obličeji nejsou povinné všude, ale v České republice platí přísná pravidla pro jejich nošení, dokonce i pro nudisty,“ podivuje se například americká televize CNN.

„Policie ČR dává lidem pokyn, aby si nasadili masky, i když na sobě nic jiného nemají. Nudisté byli pokáráni za to, že nenosili masky. Nahé opalování je povoleno, nudisté ale musí mít ochranné masky,“ píše zase britský list Daily Mail, který zmiňuje, že Česko a Slovensko patří k těm zemím, kde vláda přikázala nošení roušek či masek.

Čtenáři z Británie a USA se válejí smíchy

Ještě více se ale bizarnímu příběhu českých naháčů podivují zahraniční čtenáři. Většině přijde naprosto absurdní, aby se nudisté opalovali v rouškách.

„České pláže. Neuvědomil jsem si, že vnitrozemská země může mít pláž,“ dělá si z naší země legraci čtenář z britského Bedfordu.

„Děkuji, moc jsem se zasmál,“ vzkazuje další z pobavených Britů.

„To je nejvíce vtipný příběh! Pokud nemají obličejové masky, mohou použít své spodní prádlo,“ střílí si z českých nudistů čtenář z USA. 

„Haha, nikdy jsem si nemyslel, že by pandemie mohla být tak skvělá,“ přidává se další Američan.

Policisté byli přivoláni k opalujícím se nudistům. Ti si museli nasadit roušky.

Američany a Brity sice příběh s českými naháči dobře pobavil, na druhou stranu čísla mluví jasně. 

Česká republika, která jako jedna z mála zemí po celém světě nastolila ihned velmi přísná opatření, má k dnešnímu dni ani ne 6 tisíc nakažených koronavirem a 129 lidí na následky nemoci covid-19 zemřelo.

V USA je přes půl milionu nakažených a více než 20 tisíc obětí. Británie hlásí 78 tisíc nemocných včetně premiéra Borise Johnsona. Koronaviru tam podlehlo téměř 10 tisíc lidí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:33 neděle 9. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 102
  • 62
  • 60
  • 43
  • 36
  • 31