Mladíci si nechtěli v letadle nasadit roušky, spolucestující se na ně vrhli a tekla krev

Horší začátek letní dovolené si lze asi jen těžko představit. Dva Britové vyrazili z holandského Amsterdamu na Ibizu, ale ihned po vzletu nastalo pořádné drama. Muži odmítli mít po celou dobu letu nasazené roušky. Přesvědčit je, aby si ochranné prostředky nasadili, se leteckému personálu nedařilo až do chvíle, kdy se do všeho vložili další cestující.

Letecká společnost KLM obnovila několik komerčních letů a jedním z nich je linka mezi Amsterdamem a Ibizou. Tohoto spoje využili také dva Angličané, kteří byli tou dobou v Holandsku a zjevně si před odletem dali pořádně na kuráž. 

Už na letišti byli upozorněni, že vzhledem k bezpečnostním opatřením musejí mít nasazené roušky. Podle pravidel společnosti mohou cestující odložit roušky až poté, co projdou bránou v cílové destinaci.

Mladíkům odhodlání vydržet s nasazenou rouškou dlouho nevydrželo, už po vzletu šla ochranná pomůcka dolů. Kdyby věděli, co je v následujících chvílích čeká, možná by si své „hrdinství“ rychle rozmysleli.

Hádka s personálem letadla, ale také s dalšími cestujícími se vyhrotila do potyčky, při níž začala téct krev a oba neposlušní cestující skončili na zemi se spoutanýma rukama. Ve videu z celé rvačky je vidět, že na mužích klečí hned několik lidí, kteří je rozhodně nešetřili.

Pilot letadla mezitím kontaktoval španělskou policii, která už na letišti v Ibize na oba mladíky čekala, aby je na místě zadržela.

K celému incidentu se vyjádřila také společnost KLM. „Dva nepřátelští cestující si odmítli nasadit ochranné prostředky a fyzicky i slovně obtěžovali své spolucestující. Bezpečnost letu nebyla nijak ohrožena,“ uvedl mluvčí společnosti.

Nedlouho poté se na sociálních sítích objevilo video z letadla. Podle uživatele Instagramu s přezdívkou Michighclub se mladíci pravidelně posilňovali vodkou.

Britové odmítli mít v letadle nasazené roušky. Vše skončilo hromadnou bitkou.

KLM roušky bude vyžadovat minimálně do 31. srpna s tím, že omezení se netýká dětí a lidí se zdravotními problémy, u kterých by rouška znamenala komplikace.

V letadlech je umožněno roušky sundat ve chvíli, kdy cestující pijí nebo se podává jídlo. Výmluva, že se Angličané zřejmě nechystali přestat pít, v tomto případě nezafungovala.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 úterý 1. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

  • 91
  • 35
  • 33
  • 30
  • 28
  • 27