Pellegrini může mít koronavirus, napsal španělský web. Hoax, zuří slovenský premiér

Slovensko, to je země netušených možností. Šílené dění na půdě parlamentu korunovaly před blížícími se volbami spekulace, že se premiér Peter Pellegrini zřejmě nakazil koronavirem. Španělský portál ABC dokonce posílal šéfy ostatních zemí EU, s nimiž se Pellegrini setkal na jednání o rozpočtu, do karantény.

Na Slovensku se blíží volby a souběžně s tím se tamní politická scéna mění ve frašku. Poslanci spí u řečnických pultíků, Robertu Ficovi byl přinesen svatební dort, který má poukazovat na jeho spojení s Marianem Kotlebou (psali jsme ZDE).

Pomyslnou třešničkou na dortu jsou šířící se fámy kolem stávajícího premiéra Petera Pellegriniho.

Ten byl kvůli vysoké horečce a akutní infekci horních cest dýchacích hospitalizován a nezúčastnil se už dvou předvolebních debat, přičemž ho nikdo nezastoupil a jeho Směr přišel o možnost přesvědčit potenciální voliče.

Po světě se mezitím čile rozeběhla spekulace, že se měl Pellegrini nakazit šířícím se koronavirem. A někteří ji nebrali vůbec na lehkou váhu.

Třeba španělský portál ABC začal div ne posílat ostatní šéfy evropských zemí, kteří s Pellegrinim přišli do styku na uplynulém jednání o budoucím rozpočtu Evropské unie, do karantény.

„Pokud se potvrdí, že Pellegrini byl infikovaný koronavirem, hlavy států a předsedové vlád celé Evropy by měli zvážit potřebu podstoupit karanténu v délce dvou týdnů,“ napsal web ABC.

Robert Fico a Peter Pellegrini, bývalý a současný premiér Slovenska

Situace zašla tak daleko, že se slovenský premiér musel k situaci vyjádřit. Zřejmě i proto, aby nemusel Merkelovou, Macrona a další po jednom ujišťovat, že karanténa není nutná.

„Rezolutně popírám hoax, že jsem se nakazil koronavirem. Je to totální nesmysl,“ napsal Pellegrini v angličtině, zřejmě s ohledem na mezinárodní přesah celé kauzy.

Oficiální stanovisko tedy zní, že šéf slovenské vlády prodělal těžký zápal plic. Už ve středu by ale měl vyrazit na zahraniční cestu do Moskvy.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:02 středa 24. června 2020. Anketa je uzavřena.

  • 25
  • 23
  • 23
  • 22
  • 21
  • 20