Karanténa hradních mužů: Tvrdík zmizel i z Twitteru, Nejedlého vyfotili v restauraci

Vrátili se z Číny a rovnou zamířili do domácí karantény. Otázkou je, zda ji trio Jaroslav Tvrdík, Martin Nejedlý a Vratislav Mynář zvládne vydržet. Po prvním jmenovaném, šéfovi Slavie Tvrdíkovi, skutečně není stopy. Několik dní se neukázal ani na Twitteru, kam jinak metá jeden příspěvek za druhým. To poradce prezidenta Zemana Nejedlý si včera podle svědků skočil do pražské restaurace.

Vyrazili do Číny zasažené koronavirem vyjednat podmínky humanitární pomoci a po návratu zamířili na doporučení lékařů rovnou do domácí karantény. S tou se trio Jaroslav Tvrdík, Martin Nejedlý a Vratislav Mynář vyrovnává po svém.

Šéf fotbalové Slavie Tvrdík, zdá se, dodržuje čtrnáctidenní izolaci se vší vážností. Na veřejnosti se neobjevil, oželet musel i utkání svého klubu na půdě Slovácka.

Stáhl se dokonce i z Twitteru, kam jinak denně přidává jeden příspěvek za druhým. 

Koncem února pouze ujistil jednoho z uživatelů, že přísné podmínky karantény dodržuje a není v kontaktu ani s vlastní rodinou.

„Jsem izolován sám, nejsem v kontaktu s nikým jiným, ani s rodinou. I v Číně jsem se řídil přísnými pravidly, o kterých jsem se nechal dopředu poučit lékaři. Za vyjádření podpory děkuji,“ vzkázal. 

První muž Slavie Jaroslav Tvrdík

To poradce prezidenta Zemana Martin Nejedlý bere karanténu na lehčí váhu. Na internetu se totiž objevila jeho fotografie z restaurace Pho na pražské Letné, kterou měli návštěvníci pořídit včera odpoledne.

Podle serveru Aktuálně.cz Nejedlý seděl mezi několika hosty, povídal si se svým ženským doprovodem, pak zaplatil a odjel. Že by v restauraci byl, to Nejedlý nepotvrdil, ale ani nepopřel.

„Nevím, nepamatuji se na to, že bych v takovém podniku byl,“ řekl.

Domácí karanténa po návratu z rizikové země není povinná, hygienici ji ale důrazně doporučují. Inkubační doba koronaviru je čtrnáct dní, nositel tak může virus šířit nevědomky, ještě než se u něho projeví.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:14 úterý 30. června 2020. Anketa je uzavřena.

  • 124
  • 38
  • 29
  • 27
  • 25
  • 21