Koronavirus sílí? Česko se dostává na červené seznamy, přibývá pacientů ve vážném stavu

Koronavirus začíná dávat za pravdu těm epidemiologům, kteří věštili podzimní druhou vlnu. Nejenže v Česku roste počet nakažených, také přibývá pacientů, kteří mají vážný průběh onemocnění. Zdejší situace už si začali všímat v zahraničí, pozdní dovolené se tak Čechům mohou značně komplikovat.

Během úterý přibylo na území České republiky 399 případů nákazy koronavirem, což je druhý nejvyšší nárůst od začátku pandemie. Aktuálně je tak v zemi 5579 nakažených.

Příliš optimisticky nepůsobí ani statistika z nemocnic. Ty sice zatím ve švech nepraskají, jenže začal nebezpečně přibývat počet pacientů ve vážném stavu, tedy se silným průběhem nemoci covid-19. Podle posledních údajů Ministerstva zdravotnictví ČR jich je 35.

Situace v Česku si začíná všímat i zahraničí. Slovenský server Čas.sk dnes zveřejnil článek s titulkem „Špatné zprávy z Česka“.

Některé země už dokonce začaly Českou republiku zařazovat na červený seznam. Týká se to třeba Malty, kam budou moci Češi od 28. srpna vycestovat pouze s negativním testem na covid-19. 

To samé bude od 1. září platit i pro Čechy mířící do Egypta.

Naopak na červený seznam českého ministerstva zdravotnictví by mohlo od září přibýt oblíbené Chorvatsko, kde se nyní spousta Čechů nachází. To by znamenalo po návratu povinnost testování nebo karantény, jako to aktuálně platí pro Španělsko.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:47 pátek 25. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

  • 43
  • 33
  • 31
  • 24
  • 24
  • 22