Techtle mechtle po česku a vrací se roušky? „Situace není dobrá,“ říká Vojtěch

Koronavirus se pomalu, ale jistě nadechuje k dalšímu úderu. Ve středu přibylo 247 nových případů nákazy, stále tak pokračuje stoupající tendence. V pozoru je i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, který si dal do pátku čas na rozmyšlenou, jak se ke zhoršující se situaci postavit. Je velmi pravděpodobné, že budou Češi muset oprášit roušky.

„Epidemiologická situace se nedá označit za dobrou. Čísla jsou větší. Ukazuje se, že vnitřní akce, kde je více lidí pohromadě, jsou nejvíce rizikové,“ prohlásil Vojtěch po včerejším jednání s premiérem Babišem.

Počet nově nakažených oproti předchozím týdnům opět poskočil. V úterý padl nový rekord od konce června, ve středu to bylo ještě víc, již zmíněných 247. A Vojtěch nechce vzrůstající síle koronaviru jen nečinně přihlížet.

„Chci si dát čas do pátku, jak se bude situace vyvíjet, tedy jestli dojde k stagnaci, nebo k poklesu nových přírůstků. Pokud by to tak nebylo, museli bychom přijmout nějaká opatření, a to na úrovni Ministerstva zdravotnictví,“ prozradil svůj záměr.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Na dotaz serveru Novinky.cz šéf zdravotnického resortu nevyloučil, že jedním z prvních opatření by měla být opět plošná povinnost nosit roušky ve vnitřních prostorách a omezení kapacity veřejných akcí.

Plošná karanténa či zavírání vybraných obchodů nebo dokonce restaurací aktuálně téma podle Vojtěchových slov není.

„Ta opatření by neměla být nijak dramatická, nechystáme zavírání například ekonomických sektorů a podobně,“ ujistil. 

Koronavirus zmítá i českým fotbalem. Poté, co musely v posledních dnech zamířit do karantény dorostenecké kluby kvůli párty v pražském klubu Techtle Mechtle, se průběhu čtvrtka nákaza koronavirem objevila i v týmu prvoligové Opavy. 

Opava přitom měla dnes sehrát utkání s Olomoucí v rámci skupiny o udržení ve Fortuna lize. Zápas bude odložen.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:10 pátek 20. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

  • 304
  • 48
  • 34
  • 29
  • 29
  • 28