V okresech Cheb, Sokolov a Trutnov bude od půlnoci omezen pohyb, hlídky budou na všech cestách

Vláda opět mimořádně jednala o dalších přísnějších opatřeních v boji s pandemií koronaviru. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) uvedl, že se shodli na omezení pohybu v okresech Cheb, Sokolov a Trutnov. Co to bude pro občany těchto okresů znamenat?

Čtvrteční rozhodnutí vlády, kdy se okresy Cheb, Sokolov a Trutnov uzavírají, bude platit od dnešní půlnoci. Lidé nebudou moci jezdit do svých přechodných nemovitostí ani za svými příbuznými. Dohlížet na dodržování bude policie, která bude stát u všech příjezdových cest.

Výjimku dostali pouze studenti a děti, případně lidé, kteří potřebují k lékaři do jiného okresu nebo nakoupit domácím mazlíčkům krmivo a různé potřeby. Všichni jsou povinni nosit chirurgickou roušku či respirátor FFP2. Postiženým okresům pošle vláda ze zásob státních hmotných rezerv jeden milion chirurgických roušek.

V uvedených okresech se koronavirus nezadržitelně rozšiřuje.

„Cílem je, aby lidé, kteří tam nemuseli jezdit, aby tam nejezdili, a lidé z těchto oblastí nerozváželi onemocnění dál,“ vysvětlil ministr zdravotnictví Jan Blatný. 

„Osobám, které zde bydlí, jsme zakázali opouštět okres. Těm, kteří zde nebydlí, se zakazuje přijet,“ vysvětlil nová opatření nad rámec celostátních restrikcí.

Je záhadou, jak policie bude lidi kontrolovat, kam jedou. Jak obyvatelé budou v praxi dokazovat, že potřebují nutně do jiného města. V reálu je to docela dost nemožné, ale policie na to prý bude připravena.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:34 pátek 11. června 2021. Anketa je uzavřena.

  • 33
  • 16
  • 15
  • 15
  • 15
  • 11