Počet nakažených stále stoupá, vláda zavřela závodní jídelny, aby je opět otevřela

Křivka počtu nakažených koronavirem neustále stoupá, bohužel i přes tvrdý lockdown čísla nejsou příznivá. Ve vládě ale přišli na to, že některá nařízení jsou až moc přísná. Alespoň co se týká závodního stravování.

Jen za pondělí přibylo 12 150 potvrzených případů nakažení koronavirem, k tomu 1568 osob leží ve vážném stavu na JIP po různých nemocnicích.

Zato ve vládě jedno z přísných nařízeních vydrželo pouhých sedmnáct hodin. Ministři se rozhodli, že opět otevřou závodní jídelny, že zavření nebylo z jejich strany dobrým rozhodnutím.

„Jeden strávník u stolu, u dlouhého stolu rozestupy dva metry nebo mechanické přepážky, které brání šíření kapének. Právě jsme přijali ve vládě nové usnesení, které upravuje přítomnost pracovníků v rámci zaměstnaneckého stravování,“ uvedl na sociální síti ministr Karel Havlíček (ANO).

Ještě včera přitom vláda na svém jednání přijala usnesení, jímž ode dneška zakázala závodní stravování v soukromých firmách. Lidé si tak dnes museli jídlo z jídelny odnášet a zkonzumovat ho někde jinde.

„Musí si to tam nastavit tak, že si budou muset odnášet jídlo v nějakých přenoskách, ale nemohou se tam stravovat. Chceme zabránit sdružování zaměstnanců v tomto místě,“ popsala v pondělí po jednání vlády ministryně financí Alena Schillerová (za ANO).

Čísla zatím nevypovídají o tom, že by měli ještě něco nakonec rozvolnit. Zatím ještě uvažují spíše o větší přísnosti, protože lidé jsou velice vynalézaví, jak porušovat nařízení, a ještě se tím chlubí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:17 středa 30. června 2021. Anketa je uzavřena.

  • 24
  • 7
  • 5
  • 4
  • 4
  • 4