Covid párty v Británii: Mladí vyrazili před zpřísněním opatření do ulic, pilo se a tancovalo

Strmý růst počtu nově nakažených dohnal britskou vládu k návratu razantního opatření: Nově se v zemi nebude moci scházet více než šest lidí na jednom místě. Především mladší generaci se ale takové nařízení příčí, a tak provokativně tisícovky jejích příslušníků vyrazily do ulic. Kolik asi nově nakažených po obří covid párty přibude?

Živo na YOLO párty (You Only Live Once, tedy Žiješ jenom jednou) bylo především v Londýně. Davy lidí tam přímo v ulicích popíjely, tancovaly a zpívaly, stejně tak se ale s oslavami a večírky loučili i lidé v dalších větších městech, takže se dá říct, že si celá Británie užila jednu velkou párty. 

Lidé se shromažďovali po celý víkend, protože nové opatření vešlo v platnost od pondělí.

V zemi dosud platil zákaz pořádání akcí pro více než třicet osob, účastníci „covid párty“ ho chytře obešli tak, že zkrátka nikdo nic oficiálně nezorganizoval.

Partička mladých dam se náramně baví.

Souběžně s dováděním v ulicích ovšem někteří skutečně uspořádali i domácí oslavy, čehož využila policie a podle kanálu Sky News řešila 56 takových případů. 

V ulicích Londýna bylo opravdu živo.

Některé slečny se opravdu rozdováděly.

Rekordní pokutu ve výši 10 tisíc liber (287 tisíc korun) dostal mladík z města Lenton v hrabství Nottinghamshire, který uspořádal večírek pro 50 lidí.

Některé dámy to pojaly opravdu stylově.

Vláda k zákazu shromažďování více než šesti lidí sáhla slovy premiéra Borise Johnsona proto, aby zamezila přívalu druhé vlny. Otázkou ovšem je, jestli druhou vlnu nenastartují právě víkendové události. Koronavirus se v Británii šíří právě mezi mladými ve věku 17 až 29 let. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:00 úterý 12. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 37
  • 34
  • 22
  • 21
  • 17
  • 15