Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zlínská nemocnice prosí o pomoc. Docházejí jí zdravotníci. Lidé vyzývají Šmuclera, aby pomohl

    Roman Šmucler se pasoval do role jednoho z velkých kritiků současných bezpečnostních opatření. | foto: Autor: Koláž Expres

    Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně řeší obrovský problém. Nedostatek zdravotníků je tak velký, že se rozhodla hledat pomoc i na sociálních sítích. Minimálně ve Zlíně už se naplňuje negativní scénář, v němž české zdravotnictví bojuje nejen s nedostatkem volných lůžek, ale především s nedostatkem lékařů a sester. Lidé v reakci na výzvu ihned začali zprávu přeposílat Romanu Šmuclerovi, který před časem společně s dalšími lékaři mimo obor infekčních nemocí sepsal petici proti zavádění bezpečnostních opatření v zemi.

    „Vážení zdravotníci, studenti medicíny nebo jiných zdravotnických oborů, v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně máme nyní velký nárůst pacientů s potvrzenou nákazou covidem-19 a jsme nuceni na vyhrazená pracoviště centralizovat náš kmenový personál. Potřebujeme však výpomoc zejména na odděleních, která tento personál uvolní. Prosíme všechny ochotné zdravotníky, kteří nám chtějí pomoci, aby nás kontaktovali na e-mailu: jana.pajak@bnzlin.cz. Následně se vám ozveme zpět a domluvíme se na konkrétní formě pomoci. Všem předem děkujeme!“ stojí ve zprávě, kterou zveřejnila zlínská nemocnice.

    Že se k něčemu takovému schyluje, naznačovaly už zprávy zveřejněné včera večer. Informace, že nemocnice hledá dobrovolníky, se objevila už na Twitteru.

    „Potřebujeme sestry, ošetřovatele, sanitáře. Na pozici sanitáře nepotřebujete vzdělání, jen chuť pracovat a pomáhat lidem,“ napsala včera předsedkyně odborového svazu zdravotníků ve zlínské nemocnici Martina Hvozdenská.

    Podle Hvozdenské zatím nemocnice není v situaci, kdy by bylo ohroženo její fungování a zdraví a bezpečnost pacientů. Situace se ovšem zhoršuje tak výrazně, že ve Zlíně sáhli pro jistotu k tomuto kroku.

    „Zatím máme personálu dost. Ale nevíme, co bude za čtrnáct dnů nebo za měsíc. Teď nám jde hlavně o to mít telefonní seznam, komu zavolat, když bude problém. Pokud to bouchne, pán bůh zaplať za ty dary,“ dodala Hvozdenská.

    Zájem o bližší informace a možnost pomoci je podle předsedkyně značný. Mezi dobrovolníky se našli také vtipálci, kteří inzerovanou žádost o pomoc přeposílali Romanu Šmuclerovi.

    Šmucler je opět terčem posměchu a kritiky. Naposledy tomu tak bylo poté, co se na něj nepřímo obraceli zdravotníci pracující v první linii na rizikových pracovištích. Ti před časem vzkázali Šmuclerovi a dalším, aby raději mlčeli, když situaci nerozumí a nevědí, co se na jednotkách intenzivní péče děje.

    Šmuclerovi zjevně kritika a kontroverze nevadí a téma koronaviru a zdravotnictví řeší na sociálních sítích stále. Dokonce se vyjádřil i ke zmíněné zlínské nemocnici, kde se pouze vysmál tomu, že by měl skutečně nabídnout pomoc.

    „Co je to za nesmysl?“ smál se pod příspěvkem Šmucler, který v pátek radil lidem, aby neřešili koronavirus a raději si užívali volný víkend. 

    Zdravotníci mu pod tento příspěvek psali, že právě kvůli lidem, jako je Šmucler, už několik týdnů žádné volné víkendy nemají.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:00 pondělí 8. února 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      285
    • Tvl
      40
    • Trapas
      36
    • Haha
      29
    • Sladký
      25
    • Cože
      24
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...