Vláda kvůli koronaviru zavřela posilovny, fitness maniaci okamžitě vyrazili cvičit ven

Sportovní nadšence ani koronavirus od tvrdé dřiny neodradil! Ještě předtím než vláda uvalila karanténu na celé Česko, byla oficiálně zavřena veškerá fitness centra a posilovny po celé republice. Mnoho milovníků činek uronilo nespočet slz. Netrvalo ale dlouho a čeští „fitness maniaci“ si vymysleli náhradní program. Někteří vyrazili běhat, velká většina z nich ale vzala útokem venkovní posilovny.

„Co budeme dělat? Jak dlouho to potrvá? Kdy si budu moct zase zacvičit? Celý můj progres je v háji!“

Poté, co vláda rozhodla o uzavření všech posiloven po celé republice, byly fitness skupiny na sociálních sítích plné těchto vzkazů. Netrvalo ale dlouho a sportovní nadšenci si našli nový způsob, jak napumpovat své svaly.

Po celé České republice je totiž mnoho „venkovních gymů“, kde je k dispozici většinou hrazda a například i činky vytvořené ze dřeva a pneumatik.

Redaktoři Expresu na několik těchto gymů o víkendu zavítali. Jedním z nich bylo hřiště poblíž Jarova na pražském Žižkově.

Dva mladíci tu trénovali box, další se buď přitahovali na hrazdě, nebo zvedali zmíněné dřevěné činky. Netřeba jistě zmiňovat, že nikdo z nich neměl na sobě roušku.

„Koronaviru se nebojím. Sportuji prakticky každý den, a když jsou teď zavřená fitka, zacvičím si alespoň takhle,“ řekl nám jeden z nadšenců, který si poté hodil činku na záda a začal dřepovat.

Dva mladíci zde trénovali box, další cvičili s činkami.

Někteří to pár dní bez fitka nemohou vydržet.

Hned u venkovní posilovny je také menší fotbalové hřiště, kde si kopalo několik dětí se svým otcem. Kolem projížděli cyklisté a fyzičku trénovali vytrvalí běžci. Počet lidí byl v tu chvíli hodně přes povolenou třicítku.

Jinak tomu nebylo ani na dalším venkovním cvičišti, které se nachází na Kublově u Plaveckého stadionu Podolí.

Zde sice nejsou k dispozici dřevěné činky, stojan na dřepy či bench-press, ale tamní cvičenci si tu zamakali na dvou strojích, které jsou specializované na zádové a prsní svaly.

Někteří to pár dní bez fitka nemohou vydržet.

Partička siláků zase ručkovala na vedlejší prolézačce pro děti a jeden mladík zdvihal velkou pneumatiku.

I tady se nachází hřiště na malý fotbal. To bylo v tu dobu plné dětí a teenagerů, kteří si zrovna střihli menší zápas. 

Na malém fotbalovém hřišti probíhal zápas teenagerů a dětí.

Děti si hrály také na vedlejším basketbalovém hřišti. 

I na Kublově byl počet osob výrazně přes povolenou třicítku a nikdo se nechránil rouškou.

„Z koronaviru strach určitě nemám,“ řekl Expresu mladík, který si nedělní odpoledne zpříjemnil fotbalem.

Fitness nadšenci si venku už nezacvičí!

Od nedělní půlnoci mají ale fitness nadšenci opět smůlu. Vláda totiž omezila v Česku volný pohyb. Lidé mohou chodit do práce, na nezbytné nákupy nebo k lékaři. Hromadné cvičení ve venkovních gymech tak nepřipadá v úvahu.

Celostátní karanténa, která má trvat do 24. března, má co nejvíce zpomalit šíření nemoci covid-19. Nakažených je v Česku 464 osob.

Česká republika je dvacátou nejvíce postiženou zemí na světě. Máme více nemocných než Kanada, Řecko, Austrálie nebo Portugalsko. Z Evropy je na tom nejhůře Itálie, kde denně umírají stovky lidí a celá země je už několik dní v karanténě.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:04 čtvrtek 16. července 2020. Anketa je uzavřena.

  • 50
  • 49
  • 45
  • 41
  • 41
  • 39