Zdravotní sestra Daniela měla koronavirus. Zabila se, aby nenakazila pacienty!

Z Itálie dorazila šokující zpráva. Čtyřiatřicetiletá zdravotní sestra Daniela Trezziová, která pracovala v nemocnici v Lombardii, spáchala sebevraždu. Zabít se měla z toho důvodu, že onemocněla koronavirem a nechtěla nákazu dále šířit.

O tragédii informoval britský server Mail Online s odvoláním na italskou národní federaci sester. Podle federace Daniela Trezziová trpěla silným stresem. 

Pracovala totiž na jednotce intenzivní péče v Monze v Lombardii, tedy v oblasti, kterou pandemie koronaviru zasáhla vůbec nejvíce. Je tam více než třicet tisíc nakažených.

Desátého března se Trezziová dozvěděla, že onemocněla koronavirem. Od té doby byla v karanténě. Sestra se obávala, že nemoc bude šířit dál a ohrozí tak zdraví svých pacientů. Než aby se něco takového stalo, Trezziová se raději zabila.

„Je to velmi bolestivá zpráva,“ uvedla federace zdravotních sester.

Daniela Trezziová se zabila, protože se prý bála toho, že nakazí pacienty koronavirem.

Policie bude nyní vyšetřovat, jakým způsobem se sestřička sprovodila ze světa. Podle federace nešlo o ojedinělý případ. K podobné tragédii prý došlo před týdnem v italských Benátkách.

Daniela Trezziová spáchala sebevraždu.

Podle nejnovějších zpráv je po celém světě přes 436 tisíc lidí nakažených koronavirem. Téměř dvacet tisíc lidí zemřelo. 

Nejhůře ze všech zemí na celém světě je na tom právě Itálie, kde hlásí už téměř 7 tisíc obětí. Jenom v úterý tam zemřelo 743 lidí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:13 čtvrtek 23. července 2020. Anketa je uzavřena.

  • 96
  • 50
  • 49
  • 48
  • 48
  • 48