12 koronaidiotů si uspořádalo párty v pizzerii: Opilci nadýchali přes 2 promile!

Někteří Češi poctivě dodržují vládou nařízenou karanténu a už téměř měsíc se nudí doma. Najdou se ale tací, kterým je boj proti koronaviru úplně ukradený a bez posezení v hospůdce u piva a panáčku nevydrží ani pár dní. Policisté v pátek řešili další případ nelegální párty.

Už několik týdnů jsou kvůli pandemii koronaviru restaurace po celé České republice uzavřené. Ne všichni majitelé hospod ale nařízení vlády respektují.

Server Krimi Plzeň, který spravují policisté a hasiči z Plzeňského kraje, informoval o dalším ilegálním večírku.

Bujará párty se měla konat v penzionu a pizzerii U Michala na Špičáku. Policisté tam našli dvanáct osob, které byly samozřejmě bez roušek a společně z plna hrdla popíjely alkohol.

Zde proběhla ilegální párty.

„V restauračním zařízení na Železnorudsku hosté nepoužívali ochranné prostředky, konzumovali alkoholické nápoje a pokrmy,“ uvedla pro výše uvedený server policejní mluvčí.

Opilci chtěli odejít a nadýchali přes 2,65 promile

Opilí hosté pocházeli z Plzeňska a Tachovska. Po příjezdu policie se snažili z místa prohřešku odejít a odmítali uposlechnout výzev policistů. Na místo tak museli být přivolány posily!

„Policisté vyzvali zúčastněné osoby k použití roušek a zjistili jejich totožnost. Hosté se poté podrobili dechovým zkouškám s výsledky měření od 0,65 do 2,65 promile alkoholu,“ doplnila mluvčí.

Koronaidioti řádili i na Moravě

Nejedná se ani zdaleka o první případ v Česku, kdy se pár milovníků alkoholu sešlo v hospůdce a i přes zákaz popíjeli s dalšími štamgasty.

Za připomenutí stojí incidenty v podnicích v Hrušovanech, Brně a Olomouci. Hospody se tvářily naoko jako zavřené, uvnitř ale lidé vesele popíjeli a někteří i kouřili.

„Někteří z hostů se snažili z nečekané situace pohotově vymluvit, marně. Nyní jim tak za očividnou lhostejnost k vládnímu nařízení hrozí vysoké sankce: až dvacet tisíc pro neposlušné zákazníky a tři miliony pro provozovatele pivnice,“ sdělil k brněnskému případu policejní mluvčí Petr Vala.

Lidé se scházejí v hospodách, na opatření vlády kašlou.

Provozovatelům nelegálně otevřených podniků hrozí pokuta v řádu milionů. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:24 středa 5. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 52
  • 38
  • 34
  • 32
  • 31
  • 31