Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Svědectví lékařky z Bulovky: Lidé nám kradou roušky a předstírají, že mají koronavirus!

    Už nemůžeme! Na sociální síti Facebooku se šíří svědectví lékařky Pavly z Nemocnice na Bulovce, kde probíhá testování pacientů s podezřením na koronavirus. Ti, u kterých se nákaza projeví, se tam léčí. Podle lékařky mnoho zdravých lidí doktorům lže o svých údajných symptomech a najdou se i tací, kteří v nemocnici kradou roušky, kterých je v celé zemi nedostatek!

    Lékařka Pavla Kovaříková, která pracuje v pražské Nemocnici na Bulovce, sdílela na svém Facebooku velmi silnou fotografii ze špitálu. 

    Na snímku má vystrašený výraz, pravděpodobně i lehce uplakané oči a hlavně celou tvář otlačenou od roušky, kterou musí neustále nosit.

    „Už nemůžeme. Nespíme, nejíme, na záchodě jsem nebyla ani nepamatuju. Telefon zvoní prakticky nepřetržitě. Jasně, jako lékaři jsme se upsali náročné práci, věděli jsme, do čeho jdeme. Ale tohle je jiné. Tohle je sprint i maraton v jednom: je to hrozně intenzivní zápřah, ale zároveň to trvá dlouho a konec je zatím v nedohlednu,“ píše v úvodu svého příspěvku Pavla.

    Lidé si vymýšlí a kradou nám roušky!

    Lékařka si poté postěžovala na některé pacienty, kteří prý nerespektují i základní nařízení od doktorů. Najdou se i tací, kteří předstírají, že jsou nakažení koronavirem.

    „I přes věčné opakování různými médii, aby asymptomatičtí nechodili na výtěry, je jich tu pořád odhadem asi miliarda. Takže znovu: pokud nemáte žádné nebo pouze lehké příznaky, zůstaňte doma, pijte dost tekutin, při teplotě si berte paralen a vyležte se z toho. Nechápu logiku toho, když lidi, kteří se bojí, že by koronavirus mohli mít, přijdou na jediné místo, kde je stoprocentně jasné, že se tam koronavirus vyskytuje,“ kroutí hlavou sympatická lékařka.

    „Lidi lžou sanitkám i nám o svých symptomech, abychom je vyšetřili, a mají pocit, jak strašně vyzráli na systém. Za prvé: my ani přes spánkový deficit nejsme úplně blbý a poznáme, jestli je někomu špatně, nebo ne, a dost mě uráží, když ze mě někdo dělá debila a hraje tu divadlo. A za druhé: plýtvají naším časem a energií (a zdravotnickým materiálem, protože i to je komodita, kterou musíme brát v úvahu), které bychom mohli využít pro někoho, kdo naši péči opravdu potřebuje. Ve zdravotnictví sice už chvilku pracuju, ale když nám lidi ukradli roušky, i mě to překvapilo,“ šokuje Pavla.

    „A taky bych teda ocenila, kdyby na mě lidi přestali křičet: do telefonu i osobně. Já chápu, že je to pro vás stresová situace, pro mě taky, ale řevem moji efektivitu práce opravdu nezvýšíte. Jasně, jste naštvaní na vládu, považujete jejich opatření za příliš drsná / nedostatečná / špatně komunikovaná, já to beru, ale uvědomte si, že tady křičíte na chudáka, který se už nevím, jak dlouho nevyspal a který má na rozhodnutí premiéra zhruba stejný vliv jako na zítřejší počasí na Srí Lance,“ dodala lékařka, jejíž příspěvek je teď na Facebooku velmi populární a lidé jí ve velkém vzkazují, jak moc si její práce váží.

    V České republice je k dnešnímu dni 383 nakažených osob koronavirem. Podle posledních zpráv jsou tři z nich ve vážném stavu a jsou připojeni na plicní ventilaci. V pondělí českou veřejnost potěšila zpráva, že první tři pacienti se z nemoci vyléčili. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:05 středa 15. července 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      210
    • Trapas
      39
    • Tvl
      39
    • Cože
      30
    • Haha
      26
    • Sladký
      26