„Mít sex během pandemie je komplikované,“ říká lékařka. Nejlepší je prý bez partnera

S tím, jak se vyvíjela pandemická situace ve světě, přicházeli lékaři s dalšími a dalšími doporučeními, jak se co nejlépe před koronavirem chránit. Není divu, že tomuto tématu neunikla ani oblast sexu, kde se to bizarními doporučeními jen hemží. Prvotní doporučení, aby se milenci nelíbali, došla až tak daleko, že kupříkladu kanadská lékařka Theresa Tamová doporučuje jako ideální formu sexu tu bez partnera.

Organizace Terrence Higgins Trust, která se věnuje problematice sexuálního zdraví, už před nějakým časem nabídla sérii doporučení, jež měla ze sexu během pandemie koronaviru udělat bezpečnější záležitost.

Podle lékařů je toto téma neprávem opomíjeno, přitom podle průzkumů z Velké Británie až 85 procent Britů přestalo provozovat sex s lidmi, kteří s nimi nesdílejí společnou domácnost.

„Nelíbejte se, během styku si obličej zakrývejte rouškou a upřednostňujte sexuální polohy, při nichž s partnerem nemusíte být tváří v tvář,“ uvádí organizace ve své zprávě.

Tematikou sexu za časů korony se zabývá také lékařka Theresa Tamová, která například publikovala důkazy o tom, že pomocí spermatu se nemoc šířit nedokáže. Přesto je pohlavní styk podle lékařky nesmírně nebezpečný.

Pokud už lidé musejí mít sex s někým, s kým nežijí v jedné domácnosti, měli by si odříct líbání a samozřejmostí by měly být roušky a ideálně respirátory.

Nakonec lékařka na sociálních sítích publikovala i radu, která se zřejmě nabízela ze všeho nejvíce. „Nejnižší riziko nákazy covidem-19 je, když budete mít sex bez partnera, jen sám se sebou,“ píše Kanaďanka.

V tu chvíli by se dalo poměrně úspěšně pochybovat o tom, že se v takovém případě ještě vůbec jedná o sex.

Pro jistotu by se pohlavnímu styku měly vyhýbat osoby, které spadají do rizikové skupiny. Narušená imunita či obezita by pro lidi měly v těchto dnech znamenat raději automatickou stopku v postelových radovánkách.

Podle vládního nařízení se mohou lidé v Česku v souvislosti s šířením...

Téma sexu a koronaviru nepodceňují ani politici. V již zmíněné Velké Británii byl dokonce sex s člověkem z jiné domácnosti považován za trestný. Zákonodárci se tak snažili „motivovat“ své občany k tomu, aby preferovali spíše masturbaci než sex s lidmi, s nimiž nežijí.

V Nizozemsku potvrdili, že jsou liberální a pokrokovou zemí, a obyvatelům Národní institut pro veřejné zdraví a životní prostředí dokonce formou směrnic povolil „kamaráda na sex“.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 8:45 pondělí 11. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 56
  • 28
  • 28
  • 25
  • 25
  • 23