Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Odmítla vyšetření, tak ji zbil. Čínu zachvátilo násilí, někteří šíří koronavirus úmyslně

    V ulicích Číny propukla apokalypsa. | foto: Twitter

    Apokalypsa jako z filmu, tak lze popsat situaci v Číně a zejména ve městě Wu-chan, kde propukla epidemie koronaviru. Aktivistka Jennifer Zengová na Twitteru zveřejňuje videa, která by sítem vládní cenzury rozhodně neprošla. Jde například o záběry lidí, které zastřelila armáda při snaze opustit karanténu, lidí, kteří jsou brutálně mláceni, když si nenechají změřit teplotu, ale i jedinců, kteří mají z všudypřítomné smrti legraci a ještě se snaží nakazit ostatní.

    Zpočátku zamlčeli šířící se koronavirus, teď panují pochybnosti o tom, že čínská vláda mluví pravdu o počtu nakažených a zemřelých. Co přesně se děje v ulicích města Wu-chan, tedy epicentra nákazy, o tom představitelé země nemluví už vůbec. 

    Leccos se ovšem svět dozvídá díky nejrůznějším blogerům a aktivistům, kteří neváhají čelit riziku zatčení. Jedním z nich je i bojovnice za lidská práva Jennifer Zengová. Ta na Twitteru zveřejňuje videa, která dokazují, že v Číně propukla hotová apokalypsa.

    Byla to také právě ona, kdo ukázal světu video z čínské nemocnice, kde se povalují těla a ozývá se lidský nářek. Není to ale jen bezmoc, co nemocnice ve Wu-chanu zachvátilo. Další z videí například ukazuje agresivního doktora, který mlátí hlava nehlava ženu. Podle všeho za to, že si odmítla nechat změřit teplotu.

    Další z jejích příspěvků zase ukazují, že se horor neodehrává zdaleka jen uvnitř nemocnic, jako například video zachycující tým pracovníků ve speciálních oblecích, kteří chtějí pacientku převézt pravděpodobně do nemocnice.

    Ta se zuřivě brání, oni se ji proto násilím snaží zatlačit do sanitky.

    Jiný muž se zase do nemocnice vydal sám, a to se sekáčkem na maso. Oficiální úřady vydaly strohé prohlášení, že napadl doktora, podle nejrůznějších příspěvků na sociálních sítích se vydal mstít za to, že se jeho rodina nakazila koronavirem.

    Panika ovšem nepanuje zdaleka jen ve Wu-chanu, kritická je situace v celé provincii Chu-pej. 

    Ta byla uzavřena, hranice hlídá po zuby ozbrojená armáda, a pokud někdo chce provincii opustit, musí nejdříve strávit 14 dní v nuzných podmínkách karantény. Pokud se ukáže, že se virem nenakazil, teprve až pak může pokračovat v cestě.

    Jenže zdaleka ne všichni mají trpělivost. A tak se na Twitteru Jennifer Zengové objevují videa zoufalých lidí, kteří se snaží z Chu-peje dostat nelegálně.

    Jenže zdaleka ne všem se to podaří. V dalším videu je vidět mrtvá žena, kterou měli vojáci zastřelit, když se snažila proniknout skrze blokádu.

    Děsivě pak působí i videa, která ukazují, že někteří lidé mají z dění kolem sebe vlastně legraci. Například v tomto je vidět muž, jenž ve výtahu naplive do kapesníku, který pak otře o tlačítka jednotlivých pater.

    A v následujícím videu je zase vidět pracovník nemocnice v improvizované márnici (do těch normálních se už žádná těla nevejdou), který si na mobil natáčí mrtvá těla a nahlas přitom zpívá píseň My Country Doesn’t Seem Sick at All, tedy „Moje země nevypadá nemocně“.

    Celkový počet potvrzených případů v provincii Chu-pej vzrostl už na 19 665, počet obětí na 549. Mimo Čínu se koronavirus prozatím dostal jen v ojedinělých případech, 99 procent ze všech nakažených se nachází právě tam.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:25 pátek 5. června 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      43
    • Tvl
      43
    • Cože
      41
    • Super
      39
    • Haha
      36
    • Sladký
      34