náhledy
Čočka na kyselo, s cibulkou, okurkou a vajíčkem. Luxus.
Autor: Csdr.cz
Červená čočka se ochotně rozváří a je ideální třeba do polévek.
Autor: Instagram
Luštěniny upotřebíte i do „masových“ kuliček. Ty ve finále nemusejí ani maso obsahovat.
Autor: Instagram
Luštěniny jsou ideálním stavebním kamenem nejrůznějších směsí se zeleninou nebo masem. Skvěle se hodí i do jídel typu kari.
Autor: Instagram
Luštěniny lze využít i na přípravu omáček na těstoviny.
Autor: Instagram
Z cizrny můžete vykouzlit tradiční orientální karbanátky zvalé falafel.
Autor: Instagram
Arabský hummus není na přípravu nikterak složitý.
Autor: Instagram
Z cizrny lze připravit i křupavou alternativu buráků nebo chipsů.
Autor: Instagram
Chilli con carne uspokojí i milovníky pikantnějších chutí.
Autor: Archiv
Luštěniny jsou zdravé, nikdo ale neříká, že musíte jíst jen čočku beluga.
Autor: Profimedia.cz
Čočka s rajčaty a mungem. Tenhle chod mi opravdu neudělal dobře...
Autor: Kateřina Pifflová, Expres.cz
V rámci jarního detoxu jsou vhodné také polévky, v nichž hraje prim zelenina, případně luštěniny.
Autor: Archiv Tesco
Luštěniny lze využít i na přípravu omáček na těstoviny, přípravu burgerů, pomazánek nebo ragú.
Autor: Koláž Expres.cz