Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Aktivistka Peterková řádila u Sněmovny, ministra Vojtěcha nazvala Heydrichem

    Bývalá reportérka Novy Jana Peterková se v době koronaviru a opatření s ním spojených vyprofilovala jako plamenná kritička vládních nařízení. Její nadšení pro věc mohli na vlastní oči vidět všichni, kdo 26. května odpoledne procházeli po Malostranském náměstí, kde se sešla hrstka demonstrantů, kteří spílali vládě a hlavně ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi.

    „Na začátku nás bylo deset, pak dvacet, teď už nás je sedmdesát. Řekli jsme poslancům, že tento národ nebude trpět pod nějakým protektorem, Heydrichem, Vojtěchem, který tady druhou vlnou na nás nasazuje armádu a vpravuje do nás vakcínu Billa Gatese,“ rozparádila se na Malostranském náměstí nedaleko Sněmovny Jana Peterková, které přihlíželo pár desítek demonstrantů.

    Bývalá hvězda nováckého zpravodajství spílala vládě a hlavně ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi, jenž skrze koronavirus měl zotročit národ a „pere“ do něj vakcíny, které mají mít sterilizační a další účinky.

    „Běžte všichni do háje, vaše lži a farmakobyznys nás nezajímá. Prymula chce pět set milionů od Gatese. Vláda na nás páchá genocidu, my vás budeme žalovat. Lidičky, podepisujte,“ vyzývala. 

    „Každý člověk, který v sobě probudí odvahu a řekne zločinecké a nacistické vládě ne, je hrdinou této doby jako byli Gabčík a Kubiš,“ nechala se slyšet aktivistka, která se sice oháněla obžalobou vlády, na druhou stranu si svými tvrzeními na nějakou tu žalobu proti své vlastní osobě mohla v tu chvíli klidně také zadělat.

    Do svého projevu klidně zamotala i vojáky československé exilové armády Jozefa Gabčíka a Jana Kubiše, kteří 27. května 1942 provedli atentát na říšského protektora Reinharda Heydricha.

    „Neříkejte mi, že nás tu mělo být sto tisíc. Těch sedmdesát lidí, co přijeli z celé republiky, to jsou hrdinové,“ hlásala.

    „Jsme všichni v pohodě, nikoho nezatkli a v sobotu se tady zase sejdeme, protože tady je vládní zločinecká organizace a bezzubá opozice, která nic nedělá. Přijďte všichni!“ dodala Peterková, jež se u amplionu střídala s dalšími řečníky, kteří mimo jiné vystoupili i proti 5G síti.

    Nutno říct, že někteří z demonstrantů vypadali dost zmateně, jako by snad ani nevěděli, proti čemu vlastně přišli protestovat. A to někteří podle bývalé reportérky Novy přijeli dokonce až z Havířova a ze Šumavy! Tak snad výletu do metropole nelitovali...

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:38 středa 23. září 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      125
    • Haha
      74
    • Super
      45
    • Cože
      38
    • Tvl
      38
    • Sladký
      32
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...