Pro policisty a členy IZS vaří i vietnamské bistro: Strčí do kapsy i Pohlreicha

V souvislosti s koronavirem se Českem šíří vlna solidarity a ochoty pomáhat. Zářným důkazem je i vietnamské bistro na pražském Smíchově, které začalo vařit obědy pro policisty a záchranáře. Na rozdíl od šéfkuchařů Zdeňka Pohlreicha, Jana Punčocháře a dalších se navíc obejdou bez srdceryvných výlevů a nářků nad tím, jak do jejich byznysu zasáhl koronavirus.

„Dnes jsme první den vařili pro policisty a členy IZS. Nesmírně si vážíme jejich práce a nasazení v tomto nelehkém období,“ svěřili nám lidé z týmu Lychee Bistra, které se soustředí na vietnamskou kuchyni.

„Děkujeme za tuto péči a doufáme, že i maličkost v podobě teplého jídla vařeného s úctou a respektem potěší,“ vzkazují těm, kteří den co den nasazují život v boji se zákeřným koronavirem.

„V neposlední řadě děkujeme Asia Food za přispění ingrediencí a také vietnamské kultuře, která nám pomáhá s přípravou úplně zdarma, velice si toho vážíme a přejeme všem hodně zdraví a sil, vaše Lychee Bistro na Arbesově náměstí,“ dodává parta z pražského Smíchova, která je jasným signálem, že to s Českem není zdaleka tak špatné, jak si občas myslíme.

Jde-li do tuhého, dokážeme zapomenout na malichernosti a táhnout za jeden provaz. Ať už jde o šití roušek, pomoc seniorům, nebo vaření obědů. Smíchovský podnik je navíc sympatický v tom, že kolem pomoci a díků vytíženým profesím nedělají žádné haló a nevyužívají situace k přihřátí vlastní polívčičky.

„Opět se ukazuje, že když je země v úzkých, Češi se semknou pro dobrou věc,“ okomentovala současný stav věcí pro televizi Prima socioložka Jiřina Šiklová.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:14 úterý 28. července 2020. Anketa je uzavřena.

  • 205
  • 45
  • 44
  • 43
  • 41
  • 39