Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zatímco si rezidenti Prahy 6 nadávají do bonzáků, partičky pod vlivem jsou vysmáté

    Ne všichni berou opatření v souvislosti s koronavirem vážně. Jsou pak trnem v oku uvědomělým občanům, kteří nechtějí udávat, ale hlásit „musí“. | foto: Koláž Expres.cz

    S pěkným počasím přibylo i lidí v ulicích. Sluneční paprsky svádí k venkovnímu posezení, které se v mnoha případech dá spojit s „jedním“ točeným od cesty. Shlukující se žíznivci jsou pak trnem v oku uvědomělým spoluobčanům, kteří se pídí po hlídkách městské policie. Sami jsou pak terčem posměchu a kritiky, když z nich někteří lidé dělají bonzáky a udavače.

    „Ve středu odpoledne, v 17 hodin, jsem šel přes Vítězné náměstí v Dejvicích. Před plzeňskou restaurací Kulaťák stálo osm až deset lidí. Žádné rozestupy ani roušky. Popíjeli okénkové pivo a vesele se bavili,“ poznamenal na zdi facebookové skupiny Dejvická parta nespokojený občan Jiří K., jemuž nezodpovědnost lidí dělá vrásky.

    Na jeho obranu je třeba dodat, že donedávna klidná část Prahy 6 už nějaký čas čelí „nájezdům“ podivných partiček z celé metropole, které tam podle řady místních nemají co dělat. Jenže co s nimi?

    „To samé v prostoru tržiště na Dejvické u Sokolovny. Skupina asi deseti bezdomovců, někteří opilí, váleli se na lavičkách. Žádné roušky, jeden vedle druhého, pokřikovali a vesele se bavili,“ doplnil všímavý senior, který dbá pravidel a požaduje, aby tak činili všichni.

    Vzhledem k tomu, že patří do ohrožené skupiny obyvatel, které koronavirus může pořádně potrápit, není divu, že má strach.

    „Proč to tady píšu? Kde byla městská policie, ptám se, proč nezasahuje? Tyhle lokality jsou určitě pod dohledem kamer,“ podivoval se s tím, že by podobné výtečníky měli strážníci urychleně umravnit.

    „Většina lidí dodržuje nošení roušek a dodržuje rozestupy. Nikoho to netěší. Někteří na to zkrátka kašlou, ale ta ukázněná většina lidí je tím pádem za blbce,“ dodal Jiří K., který čekal, že bude mít u lidí zastání. Toho se ale nedočkal.

    „Co vám vadí? Pokud jste dle vašich slov riziková skupina, nechoďte ven, izolujte se a dbejte na svoji imunitu,“ vzkázal mu Radek S., kterému je nahlašování hříšníků proti srsti.  

    „Hlavně to napište na Facebook, to tomu pomůžete,“ doplnila Ivana M., která kroutila hlavou nad tím, na co dnes lidé mají čas. Nehledě na fakt, že městští strážníci teď řeší mnohem víc udání a stížností než v minulosti, a tak nemohou být v jeden okamžik na několika místech.

    „Třeba na Hradčanské u popíjejících hloučků vidím policisty snad každý den. Když jim řeknou, ať jdou jinam, možná to chvilku zabere, ale do půl hodiny jsou zpátky,“ zastal se strážníků Petr S., který trefně poukázal na fakt, že na lidech bez domova nebo bez práce, zato s lahví piva či krabicí vína, si muži zákona nic moc nevezmou.

    „Tady se pochopení nedočkáte. Některým lidem ještě nedošlo, že nejsou na světě sami a jejich svoboda je sice fajn, ale musí brát ohled na ostatní,“ vzkázala Jiřímu K. jistá Kristýna J., již nezodpovědní jedinci také štvou, na druhou stranu si uvědomuje, že se takoví lidé najdou vždycky.

    Nespokojený senior si od některých diskutujících vyslechl i to, že by mohl klidně suplovat nechvalně proslulou pomocnou stráž, která před rokem 1989 pomáhala Veřejné bezpečnosti.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:59 sobota 15. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      72
    • Super
      57
    • Haha
      55
    • Tvl
      49
    • Sladký
      47
    • Cože
      43
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...