Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Strážníci v Pardubicích si vystřelili z lidí i vlády: Rychle to vzali zpátky

    Městští strážníci v Pardubicích mají smysl pro humor. | foto: MP Pardubice

    V době nouzového stavu a karantény, které v Česku vládnou už téměř měsíc, je pro mnoho lidí těžké udržet si chladnou hlavu a optimismus. Městským strážníkům to evidentně stále jde, mimořádnou situaci se snaží brát s humorem, což dokazuje i jejich nedávný status na sociální síti. Ten raději rychle doplnili, aby se méně chápaví jedinci nevyděsili.

    „Roušky, procházky, výjimky a #koronavirus. Vzhledem k tomu, že nařízení vlády jsou už tak plná výjimek, že jejich vymáhání dnešním dnem prakticky ztrácí význam, prosíme vás jako Městská policie Pardubice hlavně o jedno: Buďte maximálně odpovědní. Teď je to hlavně na vás. Děkujeme,“ napsali na svoje facebookové stránky městští strážníci z Pardubic. 

    V žertu tak naráželi na fakt, že se nařízení vlády a hygieniků často mění a leckdo se v nich už může začít ztrácet. Protože mají bohaté zkušenosti s tím, že ne každý humor pochopí tak, jak byl myšlený, protože co člověk, to názor, raději celou věc ještě jednou vysvětlili, aby nedošlo k pomýlené interpretaci jejich příspěvku.

    „Protiepidemiologická nařízení samozřejmě platí dál. Kde prevence a dobré slovo selžou a situace bude jasná, tam budeme porušení řešit a oznámení dál předávat,“ doplnili strážníci z Pardubic, kteří v době pandemie koronaviru dělají vše, co je třeba. Ať už jde o šití roušek, či pomoc seniorům, vymysleli i zbrusu nový způsob podání rukou.

    „Doposud jsme jich odeslali přes šedesát. A děkujeme vám všem, kdo se chováte rozumně. Aktuální platná znění  věcí souvisejících s nouzovým stanem máte kompletně zde...,“ dodali s odkazem na vládní webové stránky.

    Pod statusem se pak mezi obyvateli Pardubic a okolí rozhořela ohnivá debata o tom, zda „bonzovat“, nebo ne, lidé začali sypat z rukávu místa, kde se nařízení místní rozhodli bojkotovat a rozpustit je v levném víně nebo jiném alkoholickém nápoji.

    „Tak dnes po 12. hodině skupina bezdomovců, víc než deseti určitě, na Palackého u trafiky, jak je roh s Nerudovou ulicí. Docela vysmátí, kolovalo tam víno... O kus dál na zastávce MHD další tři lidé, to samé,“ informoval jeden z uvědomělých občanů.

    „Na Spravedlnosti furt hnědočeši bez roušek,“ poznamenal jeden „všímavec“.

    „Slušně žalujete,“ shrnula snahy spoluobčanů jedna z žen v diskuzi pod statusem MP v Pardubicích.

    Je vidět, že se lidé začínají nudit a že je v tomto městě na východě Čech, podobně jako na většině míst v Česku, svět ještě v pořádku, lidem se vrací dobrá nálada a chuť se hádat kvůli prkotinám, a tak jsme zřejmě již z nejhoršího venku.  

    „Máme i pozitivní zprávy a není v v tom koronavirus: Dobří lidé v Pardubicích stále existují. Telefon nalezený na lavičce v Bubeníkových sadech našla poctivá nálezkyně. Strážníci jej pak do pěti minut předali majitelce. Děkujeme a chválíme!“ informovali začátkem týdne strážníci.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:25 čtvrtek 6. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      34
    • Trapas
      34
    • Haha
      32
    • Tvl
      28
    • Cože
      27
    • Sladký
      26
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...