Pražský taxikář, čínské prase i dvojník Tolkkiho, titulují lidé Zemanova poradce

Poradce Miloše Zemana (75) Martin Nejedlý (53) je zářným příkladem arogance moci. Měl být po návratu z Číny v domácí karanténě, ale v polovině března klidně vyrazil do restaurace na oběd. Prezident sliboval, že mu vyčiní, tělnatý manažer si z toho ale, zdá se, moc nedělá. Zachytili jsme ho, jak čeká na návštěvu venku na ulici, kolem chodí ostatní lidé a on má roušku na čele. Schytal to tak aspoň od „obyčejných českých smrtelníků“.

Poradce prezidenta Miloše Zemana Martin Nejedlý to má na háku a názor veřejnosti je mu úplně ukradený. Když v polovině března porušil karanténu, když se šel naobědvat na pražskou Letnou, vyvázl bez trestu. Ministerstvo zdravotnictví totiž přidalo nemoc covid-19 na seznam nakažlivých nemocí až dva dny poté, co dotyčný porušil doporučení zůstat doma.

A bez trestu zůstane i jeho spanilá jízda a procházka Prahou, při které ho zastihli fotografové Expresu. Ve stylu punku měl Nejedlý roušku posazenou na hlavě, zřejmě místo kšiltu, ten den bylo dost slunečno, zatímco nos a ústa zůstaly nechráněné.

„Vládní nařízení jsou jasná a každý by je měl dodržovat. Pan prezident je dodržuje. Za nikoho jiného hovořit nebudu, to mi totiž nepřísluší. Pan prezident není dráb, aby 24 hodin hlídal, co dělají jiní. Každý je zodpovědný za svou růži,“ řekl nám později mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

„Policisté tuto osobu upozorní, že se dopustila porušení nařízení. Když si člověk vezme roušku, policisté to vyřeší na místě. Když v protiprávním jednání člověk pokračuje, policisté tohoto člověka oznámí příslušnému správnímu orgánu pro podezření z přestupkového jednání. V současné chvíli policisté pokuty nedávají, nemají na to právo,“ informovala policejní mluvčí Eva Kropáčová.

„Aha, tak to je Nejedlý. Já myslel, že nějaké pokračování seriálu o Timovi Tolkkim,“ zaznělo v diskuzi na adresu rozvolněných mravů a roušek Nejedlého. 

„Já bych o panu Nejedlém ve vztahu k jeho dlouhodobému chování v době koronavirové rád něco napsal, ale asi bych za to šel před soud. Tak radši aspoň popřeji všem slušným lidem pěkný víkend. Panu Nejedlému tedy nikoliv,“ poznamenal další.

Životní styl Tima Tolkkiho není úplně příkladný, spíš naopak.

„Já vás doplním. Nejedlý je odporné, bezohledné, prookupantské čínské prase,“ reagoval další diskutér, který by s poradcem prezidenta na pivo asi nešel.

„Vypadá jako pražský taxikář,“ zhodnotil vzezření vlivného muže z Hradu další z hlasů lidu. 

„Právě od politiků by se nejvíce očekávalo, že hlavně oni budou dodržovat vládní nařízení. Potom se nikdo nemůže divit, že někteří lidé to také nedodržují. Když se sami politici nebojí, že se nakazí virem, proč je tedy vyvolávána panická hysterie mezi obyčejnými lidmi,“ podivila se jedna z dam.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:33 úterý 18. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 47
  • 30
  • 25
  • 25
  • 25
  • 23