Pole jsou žlutá a Tunovi se zelení: Sklidil ředkvičky a přirovnal se k Čapkovi

Po úspěšných reportážích o klamání spotřebitelů a zlořádech, kteří nabízejí kontroverzní zboží, se reportér Jan Tuna (47) vrhá na další projekt. Proslulý milovník přírody a kytic se pochlubil svou zahrádkou a při té příležitosti pod horou Říp přislíbil velké věci! Změní snad zemědělskou politiku Česka?

„Aby to tu nebyl jen samý k-virus. Z naší zahrádky, opravdu bio, ředkvičky vysety v březnu. Brokolice roste nonstop od loňska, ani zima ji nezastavila. Stejně jako rukolu. Hrášek, špenát, mrkev atd. se už derou ven,“ podal hlášení Jan Tuna, který se od koronavirových témat raději odklonil.

Naposledy když tepal do premiéra za jeho lednovou dovolenou v Alpách, zapomněl, že on sám se fotil na sjezdovce v Rakousku na konci února a z covidu-19 si dělal legraci.

Věnuje se proto raději zahradničení. Zdůraznil, že na pozemku hospodaří v rámci zásad biozemědělství. Tím výčet dění na jeho latifundiích nekončí.

„Jahody, borůvky a jabloně kvetou, maliny nasazují poupata, třešně, hrušně, švestky, blumy a špendlíky plody. Meruňka a víno jsou ještě příliš mladé,“ zhodnotil a přesunul se k bylinkové části zahrady.

„Meduňka, oregano, tymián a ostružiny jedou. Jen ten rozmarýn zimu nepřežil a rajčata kvůli tomu všemu šílenství letos vysít nestihnu. A rozkvetly šeříky. Tanky můžou přijet,“ doplnil reportér a moderátor, který se spokojeně rozhlédl po obdělávané půdě. 

„Jak já tomu Čapkovi rozumím...,“ zasnil se Tuna s odkazem na knihu fejetonů Karla Čapka s příznačným názvem Zahradníkův rok.

Pár dní nato už stál pod Řípem uprostřed rozkvetlého řepkového pole. I tam se zasnil a děkoval, i když by leckdo čekal spíše drtivou kritiku na adresu vlády a zejména premiéra. 

„Vůbec netuším, čím jsem si to zasloužil, co se to děje, ale poslední týdny mi do života zničehonic vstupují tak výjimeční a svobodomyslní lidé a chvíle, na které nikdy nezapomenu. A které si snad ani nezasloužím,“ řekl skromně.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:20 sobota 29. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 53
  • 32
  • 30
  • 30
  • 28
  • 27