IKEA znovu otevřela a nastal „středověk“: Lidé stáli fronty už od rána

Skoro to vypadá, jako by české domácnosti zažívaly hotovou revoluci. Svědčí o tom dlouhé fronty a dychtiví zákazníci, kteří před obchodními domy známého obchodního řetězce s nábytkem stáli už od kuropění. A to i přes to, že museli dodržovat rozestupy a v samotném obchodě se příliš dlouho nezdržovat. Touha ukořistit alespoň pár kusů nábytku a vhodných doplňků byla silnější než momentální nepohodlí.

Po dvouměsíční vynucené pauze mohly konečně otevřít mnohé z obchodů. Kromě samotných obchodníků se na tento den těšily i tisíce Čechů. První příležitost si proto nenechaly ujít zástupy lidí, kteří před svatostánky konzumu byli ochotní čekat i dlouhé hodiny.

Fronty se tvořily už od rána. Do prodejny IKEA v Praze na Zličíně i přes nepříznivé počasí dorazily stovky lidí. Obchod přitom omezil počet zákazníků v prodejně na 1200, mnoho návštěvníků tak muselo zůstat čekat ve frontě.

Pokud se do prodejny zákazníci dostali, museli dodržovat zvýšená hygienická opatření jako pravidelné dezinfikování rukou nebo dodržování dvoumetrových rozestupů. Řetězec vyzval k tomu, aby lidé návštěvy co nejvíce urychlili a pokud možno zkrátili a platili kartou. Pro oblíbené bezcílné bloumání a hledání inspirace tak nebyl prostor.

Ochranná opatření se netýkají jen zákazníků. Personál obchodu musí kromě roušek nosit i ochranné obličejové štíty a pravidelně mýt dotykové plochy dezinfekcí. Obchodní dům je navíc téměř neustále větrán. Restaurace, bistra a dětské koutky zatím zůstávají nadále zavřené, na bezednou kávu nebo masové kuličky tak zákazníci musejí zapomenout. 

„Zdraví a bezpečnost našich zaměstnanců a zákazníků jsou a budou vždy na prvním místě, a proto při znovuotevření dbáme na dodržování všech bezpečnostních pravidel,“ informovala minulý týden Mounia El Hilali, generální ředitelka IKEA Česká republika, Maďarsko a Slovensko.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:18 úterý 8. září 2020. Anketa je uzavřena.

  • 37
  • 30
  • 28
  • 28
  • 28
  • 22