Praha, Karlovy Vary i Český Krumlov lákají na slevy: Konečně si to užijete i vy!

Centrum Prahy už není jen pro zahraniční turisty, většinu návštěvníků nyní tvoří Češi. | foto: Flixbus

Ty tam jsou doby, kdy turistické bašty jako centrum Prahy, Český Krumlov nebo třeba Karlovy Vary cílily hlavně na zahraniční návštěvníky. Kvůli pandemii koronaviru musely od základů změnit obchodní strategii a s otevřenou náručí plnou slevových akcí a voucherů se obracejí i k tuzemským turistům. Letos tu bude dovolená za hubičku!
1/5

Český Krumlov

Zatímco loni proudily ulicemi Českého Krumlova davy zahraničních turistů a parkoviště byla zaplněná zájezdovými autobusy, letos je historické město liduprázdné. Ticho panuje v ulicích i restauracích.

„Chceme vytvořit takovou opravdu familiární atmosféru, město uvolnilo zábory podnikatelům tak, aby mohli své předzahrádky v podstatě rozmnožovat. Chceme, aby se ve městě hodně pilo, jedlo, hodovalo, tancovalo,“ popsal v reportáži televize Nova místostarosta Českého Krumlova Martin Hák (NEZ).

„Připravili jsme pro české klienty zajímavé balíčky na více nocí, které vlastně nejsou jen ubytování, ale nabízíme jim vícero služeb, jako jsou třeba cyklovýlety, plavba na vorech a tak dále,“ popsala tamní hoteliérka Adéla Kubíková. Hotely navíc šly s cenami dolů. Provozovatelé zlevnili i jídla v restauracích. 

„Návštěvníků je míň, mohou v pohodě, v poklidu, ne v takovém davovém množství a v tom hektickém intervalu, se seznámit s kulturními pamětihodnostmi jak města, tak zámku,“ řekl Pavel Slavko, kastelán českokrumlovského zámku. 

Český Krumlov bez davů turistů si náležitě užila i influencerka Nikol Trojanová s přítelem.

1/5
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:24 čtvrtek 8. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 34
  • 32
  • 31
  • 28
  • 26
  • 25