Covid se nedaří dostat pod kontrolu, přijdou další omezení a ve hře je i omezení alkoholu

Druhá vlna koronaviru je v plném proudu, čísla rostou rychlostí světla. Podle premiéra Andreje Babiše lidé nedodržují nařízení, proto se musí přitvrdit. Jen v neděli přibylo další 3100 nakažených a nákazu se zatím nedaří dostat pod kontrolu.

V Česku stále roste počet nakažených novým typem koronaviru, a přestože se čísla podařilo trošku snížit, jen za včerejšek přibylo 3104 nakažených, aktuálně nemocných je 59 920. Počet úmrtí lidí s koronavirem v neděli stoupl o 22 osob na celkových 987 od začátku epidemie.

Stát kvůli celosvětové pandemii musí sáhnout do svých rezerv a dát k dispozici 2500 lůžek, což potvrdil ČTK ministr vnitra Jan Hamáček. V nemocnicích v Česku je podle posledních údajů Ministerstva zdravotnictví 2106 lidí s koronavirem, stav 438 z nich hodnotí lékaři jako těžký.

Vláda stále jedná o dalších opatřeních, jak zabránit šíření koronaviru. Omezeny jsou volnočasové aktivity a dnes se dozvíme další zákazy, které se podle všeho budou týkat uzavření barů a dalších podniků.

V pondělí vstoupila v platnost nová omezení, zakázané jsou kulturní a sportovní akce, zavřená jsou kina, už v pátek se zavřela fitness centra a sauny, omezené jsou návštěvy v nemocnicích a na úřadech, školy mají distanční výuku na střídačku na druhém stupni základních škol, ta je povinná také na všech středních a vysokých školách.

Premiér Andrej Babiš nevylučuje, že Česko přistoupí k tzv. lockdownu, tedy zásadnímu omezení života lidí i ekonomiky, dalšímu omezení otevíracích dob a ve hře je i omezení, či dokonce zákaz prodeje alkoholu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:08 úterý 9. února 2021. Anketa je uzavřena.

  • 92
  • 51
  • 48
  • 43
  • 43
  • 39