Nový pondělní rekord a skoro 50 mrtvých. Vláda od zítřka zpřísňuje opatření, roušky i venku

Smutná „krasojízda“ koronaviru pokračuje, Česko zaznamenalo nejvyšší pondělní nárůst počtu nakažených od samého začátku pandemie. Číslo alespoň kleslo pod deset tisíc, a to opět na osmitisícovou hranici. Stále však roste počet vážných případů a jen za pondělí přibyla bezmála padesátka obětí.

Přesný počet nově nakažených k pondělku čítá 8076. To je o skoro 3800 více, než jaký byl dosavadní rekord prvního pracovního dne v týdnu. Alespoň ale číslo kleslo oproti konci minulého týdne.

Podle Ministerstva zdravotnictví je v Česku aktuálně nemocných přes 105 tisíc. Stále platí, že většina z nich má mírný průběh, stejně tak ovšem platí i to, že počet pacientů s vážnějším průběhem roste.

Zdravotník dezinfikuje ochranné brýle 14. října 2020 na jednotce intenzivní péče pneumologické kliniky Thomayerovy nemocnice v Praze. Oddělení, které vzniklo přeměnou oddělení hrudní chirurgie, léčí pacienty s nemocí covid-19.

K neděli byl počet pacientů vyžadujících intenzivní péči na čísle 589.

Právě s touto smutnou statistikou se pojí i další, ještě smutnější čísla, totiž počet obětí nemoci covid-19. Na pondělí připadá 46 úmrtí.

Kvůli rostoucím vážným případům onemocnění už se vláda rozhodla v Letňanech budovat polní nemocnici. Od středy pak na území Česka platí nová opatření, mezi něž patří povinnost nosit roušku i venku v zastavěných oblastech měst a obcí, pokud budou lidé od sebe blíže než dva metry. 

Roušky budou povinné i v autě, pokud řidič nejede sám nebo se svojí rodinou.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:32 středa 17. února 2021. Anketa je uzavřena.

  • 23
  • 21
  • 18
  • 17
  • 17
  • 16