Stahuje se smyčka! Země kolem Česka hlásí případy koronaviru, přes noc jich přibylo několik

Češi začínají skupovat zásoby, po rouškách se zaprášilo. Ačkoliv se v zemi ještě případ nákazy koronavirem neobjevil, pomyslná smyčka se začíná stahovat. Zatímco ještě včera hrozba číhala hlavně na jihu Evropy, teď už se rozšířila i na sever a západ. Jen přes noc se koronavirus objevil v několika dalších zemích.

Ještě ve středu se zraky všech upínaly k jihu Evropy, koronavirus se nezadržitelně šířil Itálií, první případy se objevovaly ve Španělsku. 

Přes noc na čtvrtek se ale situace v Evropě razantně zhoršila. Smrtící virus se začal objevovat v nejrůznějších zemích celého kontinentu.

Během několika hodin první nakažené ohlásilo Rumunsko, Dánsko, Norsko, ale třeba i Estonsko. První případ se objevil také v Řecku.

Když k tomu připočteme, že před několika dny první dva případy ohlásilo Rakousko a poměrně silně se koronavirus šíří i v Německu, vzejde z toho děsivý obrázek na mapách znázorňujících postižená místa.

Česko, společně s pár dalšími státy směrem na východ, začíná být koronavirem téměř dokonale obklíčeno.

Lidé se začínají bát, tak vykupují zásoby potravin.

Že je hrozba bezprostřední, je zřejmé. Koronavirus řádí v řadě oblíbených dovolenkových destinacích Čechů. Právě tak se nemoc rozšířila ve všech ostatních státech: dovezl ji tam nakažený z již postižené oblasti v zahraničí.

V tamních nemocnicích už skončilo několik jedinců s podezřením na nákazu koronavirem, ani u jednoho z nich se ale nepotvrdila.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:45 pátek 26. června 2020. Anketa je uzavřena.

  • 67
  • 61
  • 51
  • 45
  • 44
  • 43