Seďte doma na p*deli, vyzval reportér, který se nakazil, když šel „na jedno“

Koronavirem se nakazil i známý australský sportovní reportér Geoff Lemon. Stalo se tak i přes to, že dodržoval všechna bezpečnostní a karanténní opatření. Tedy až na jedno. „Pracoval jsem z domova, myl si ruce, za 10 dní jsem se viděl jen s jedním kamarádem a stejně jsem to chytil. Nese*te na to lidi,“ vyzval na sociální síti.

Australan Geoff Lemon je uznávaným sportovním novinářem zaměřující se na kriket, jen na sociálních sítích má desetitisíce fanoušků. Své krajany nyní požádal, aby dodržovali karanténní a další opatření, která vláda kvůli koronaviru vyhlásila. Lidé totiž mají stále problém restrikce dodržovat.

Novinář se nakazil od kamaráda, se kterým si zašel na pivo. „Platil jsem bezkontaktní kartou, udržoval vzdálenost alespoň metr a půl, a to i u stolu,“ popsal ono setkání, které mu načas změnilo život. „S kamarádem jsme neměli žádný fyzický kontakt a stejně…,“ krčí rameny Lemon.

„Naštěstí mám jen mírné příznaky, je mi celkem fajn. I tak mohl bych někoho zabít, a to dost docela snadno,“ informoval na svém Twitteru a pro jistotu i tak zdůraznil, jak nebezpečná nemoc je a jak rychle a snadno se mezi lidmi šíří. „Starejte se jeden o druhého,“ vyzval (nejen) Australany, kterým stále nedochází, jak velké hrozbě čelí. 

Doplnil, že u jeho kamaráda se také potvrdila nákaza, v době, kdy se sešli na pivu, ale neměl žádné příznaky. „U něho se symptomy objevily den po naší schůzce, u mě za dva,“ uvedl Lemon, který s hrůzou pozoruje, na jak lehkou váhu koronavirus někteří jeho spoluobčané berou.

Australané stále ignorují zákazy shromažďování, vedlo to k uzavření frekventované pláže Bondi Beach. Jestli preventivní opatření nepřišlo pozdě, ukážou až události příštích dní.

Lemonův příklad si bohužel mnozí z mladých Australanů, ale i Američanů, kteří mají jarní prázdniny a nehodlají se nijak omezovat, mohou vyložit po svém. A to ve smyslu, že je to jedno, když i při dodržování všech pravidel člověk může onemocnět. Proč se v takovém případě omezovat a nejít na večírek s bandou spolužáků?

„Je mi to fuk, jsem mladá, chci se bavit. Stejně to neovlivním, jestli to chytnu, nebo ne, teď jdu na plážovou párty a basta,“ řekla zaskočenému reportérovi na jedné floridských pláží „bezstarostná“ studentka.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:20 úterý 21. července 2020. Anketa je uzavřena.

  • 52
  • 39
  • 37
  • 36
  • 35
  • 30