Policie beranidlem rozrazila dveře a rozehnala nelegální párty. Jedna z dívek byla zfetovaná

I když je celá Česká republika stále v nouzovém stavu, všechny restaurace a bary jsou zavřené, nedočkaví lidé si udělali zábavu i přes přísné zákazy. Celou akci, jíž se účastnilo přes 100 lidí, musela rozehnat policie. A to je přísný zákaz shromažďování.

Česká republika stále bojuje s koronavirem, který se pořád nedaří dostat pod kontrolu. Proto vláda prodloužila nouzový stav, neotevřela restaurace ani bary. Vypadá to, že ale lidé toho už mají dost, chybí jim zábava, tak si ji vytvořili sami, i když nelegální cestou.

Policie musela v noci na sobotu zasahovat v centru Prahy kvůli nelegální párty, které se zúčastnilo 119 lidí! Přes 100 osob z nich byli cizinci. Celá akce se konala v klubu v Anenské ulici a policisté k vyražení dveří museli použít beranidlo.

„Když se policisté dostali do sklepních prostor, zjistili, že se tam nachází 119 lidí, kteří se účastní jakési nelegální párty. Všechny policisté ztotožnili a zjistili, že se jedná o 102 cizinců a 17 Čechů. Mezi nimi bylo 8 lidí, u kterých se domníváme, že se jednalo o organizátory akce, ti skončili na policejní služebně, aby situaci vysvětlili,“ řekl policejní mluvčí Jan Daněk s tím, že se případ dál řeší.

Akce se organizovala přes sociální sítě, a abyste byli vpuštěni dovnitř, museli jste znát heslo. Mejdan měl trvat do ranních hodin, ale už o půlnoci u Karlova mostu večírek zarazila policie. 

Na místě musela zasahovat i záchranka, protože se někteří až tak těšili na mejdan, že to přehnali s alkoholem.

„Záchranáři na místě zkontrolovali všech 119 lidí, jednu opilou 22letou ženu převezli na internu do nemocnice,“ řekla iDNES.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Nikdo další nemocniční péči nevyžadoval.

Prý to není ojedinělý případ. Po Praze se má konat víc takových večírků, kde není nouze o alkohol a na nošení roušek se kašle.

V Česku stále platí čtvrtý stupeň protiepidemického systému PES. To znamená zákaz nočního vycházení mezi 23. a 5. hodinou ranní, povoleno je shromažďování maximálně 6 lidí, platí zákaz konzumace alkoholu či povinnost nosit roušky ve vnitřních prostorách.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:26 neděle 28. března 2021. Anketa je uzavřena.

  • 32
  • 27
  • 24
  • 23
  • 17
  • 15