Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Partička, která protestovala za Koněva: Za kolik se oblékli fanoušci Ortelu?

    Partička protestující proti přesunu sochy maršála Koněva. Chcete se obléct jako fanoušci Ortelu? | foto: iDNES.cz

    Když se radnice Prahy 6 rozhodla sochu maršála Koněva raději před útoky vandalů schovat pod plachtu, narazila na odpor aktivisty Jiřího Černohorského. Ten nejprve plachtu strhl, pak zůstal na náměstí Interbrigády hlídkovat a pak ji strhl podruhé. Při následných protestech ho podpořili i kolegové vlastenci, partička oděná stejně jako Černohorský do oblečení s motivy kontroverzní kapely Ortel. Kde a za kolik se dá jejich týmový úbor pořídit?

    Povedená partička. Minulý čtvrtek se před radnicí Prahy 6 sešly dvě desítky odpůrců přestěhování sochy sovětského maršála Ivana Koněva a mezi nimi vyčnívala pětice fanoušků kontroverzní kapely Ortel, kterou vede bývalý člen neonacistické kapely Conflict 88 Tomáš Hnídek.

    Šlo dost možná o kamarády aktivisty Jiřího Černohorského, který předtím dvakrát strhl ze samotné Koněvovy sochy plachtu. 

    Také mohlo jít o jeho příznivce a následovníky, vždyť Černohorský je zakladatelem spolku Čest, svoboda, respekt.

    Sám ještě nebyl viděn v jiném tričku než s logem Ortelu a o kauze Koněv iDNES.cz řekl následující: „Dnešní politická doba dehonestuje a pošlapává nejen památku hrdinů, ale všech lidí, kteří sloužili v Rudé armádě. Podle mého není žádná politika v tom, že někteří sovětští vojáci padli při osvobozování naší země. Koněv, ať se v minulosti dopustil čehokoli, nezaslouží si takové chování. Já také nepolévám lavičku věnovanou Václavu Havlovi, kterého já považuji za zrádce českého lidu.“

    Jiří Černohorský vede protesty proti zakrývání či dokonce přesunu sochy maršála Koněva.

    Zpět k naší vypečené partičce Koněvových zastánců a fanoušků Ortelu. Zaujalo nás, jak týmově se všichni na protest před radnicí sladili. Každý na sobě měl alespoň jednu část oblečení s oficiálním merchem kapely.

    Povedená partička fanoušků Ortelu

    Je třeba podotknout, že pánové na tom, aby jejich náklonnost k Ortelu byla znát, vůbec nešetřili. Například muž vlevo na sobě má oblečení v celkové hodnotě 2020 korun. Jeho mikina se dá v e-shopu Ortelu sehnat za 1200 korun, tričko se lvem za 450 korun a kšiltovka, kterou mají hned čtyři pánové, za 370 korun.

    Kšiltovka Ortel, to je doplněk nutný pro každého fandu.

    Ještě o dalších 50 korun ale svého kolegu trumfl třetí pán zprava. Ten na sobě má také kšiltovku, k tomu pak mikinu s malým lvem na srdci a s velkým na zádech, která vyjde na 1150 korun. Tričko se lvem a nápisem „Patriot“ ale musel koupit jinde. E-shop Drakkaria.cz jej nabízí za 550 korun.

    Zbytek už se činil o něco méně, nepochybně ale i další pánové mají ve svém šatníku spoustu „orteláckých“ produktů. A Tomáš Hnídek musí být na svoje fanoušky hrdý!

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:13 úterý 14. ledna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      120
    • Super
      99
    • Haha
      70
    • Tvl
      46
    • Cože
      36
    • Sladký
      33
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...