Nečekaný konec Borůvkové na Twitteru. Co nám k tomu řekl manžel - velvyslanec?

Poslední týdny se kolem twitterového účtu manželky velvyslance České republiky v Bernu strhla doslova lavina poté, co si vzala na paškál „zrádce“ Lubomíra Zaorálka a některé z jeho spolupracovníků. Teď je konec...

Alena Borůvková, která poslední měsíc bavila národ svými nekorektními a často šílenými tweety, se rozhodla svou virtuální publikační činnost ukončit. To jistě zarmoutilo stovky uživatelů, kteří její účet se zájmem denně sledovali a čekali, co nového z ní zase vypadne.

„Ano, manželka mně poprosila, abych vám tlumočil, že si zrušila twitterový účet, žádný jiný nemá a už dál nic psát nebude,“ potvrdil Expresu telefonicky dosluhující švýcarský velvyslanec Karel Borůvka na dotaz, proč kontroverzní účet ze sociální sítě zmizel.

„Moje žena opravdu Twitter začala používat až od ledna, kdy došlo k porušení některých interních dohod s ministrem Zaorálkem, a to nikoliv z naší strany. Nyní už řekla vše, co chtěla a o ničem dalším tweetovat nechce,“ sdělil nám odvolaný velvyslanec, jehož stažení z úspěšné mise ministrem zahraničí Lubomírem Zaorálkem mnohé překvapilo.

Zajímalo nás, jak se vlastně na aktivitu své ženy díval sám Borůvka, přestože několikrát opakoval, že šlo čistě o její osobní záležitost, která s jeho úřadem neměla nic společného.

„Samozřejmě jsme o tom doma diskutovali. Jako v každém manželství. Ale to je soukromá věc, o tom se šířit nechci,“ uzavřel končící velvyslanec ve Švýcarsku a Lichtenštejnsku.

Sama Alena Borůvková svoje útoky na sociální síti odkazovala na pocit zrady a podvodu ze strany Zaorálka a státního tajemníka. Jeho odvolání vnímá jako reakci některých nepřejících jedinců na profesní úspěch manžela.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:37 pátek 11. srpna 2017. Anketa je uzavřena.

  • 28
  • 9
  • 8
  • 8
  • 7
  • 6