Komentář Andreje Babiše: Výsledky voleb ukazují, že Němci mají z migrantů strach

Andrej Babiš se před svatbou musel hodit do gala. | foto: Herminapress

Sleduji výsledky německých parlamentních voleb a musím říct, že pro nynější vládní strany je to studená sprcha.

CDU/CSU kancléřky Merkelové oslabila o téměř 10 %, SPD o 5 %. Schulz oznámil odchod do opozice. Slavit se bude ve štábu AfD a taky u liberálů, kteří se alespoň znovu objeví v parlamentu. Obě vládní strany mají jedny z nejhorších výsledků od roku 1949. Ačkoliv u nás někteří novináři říkali, že Němci bezpečnost a otázku migrace neřeší, je evidentní, že pro velkou skupinu německých občanů je Willkommenskultur problém. Mají dost experimentů. Jinak by euroskeptická AfD u eurooptimistických Němců tolik nezabodovala. Téma bezpečnosti a migrace tak ovlivňuje německou politiku víc, než jsme si schopni přiznat. U nás to ve volbách nebude jinak. Občané se prostě chtějí cítit bezpečně, já se jim ani nedivím.

Velká koalice v Německu prostě moc dlouho přehlížela problémy, které uprchlíci v Německu způsobují. Navíc jim v tom sekundovala média, která o migrantech referovala nevyváženě. Deportace těch, kteří v Německu azyl nedostanou se, se nedaří. Je to neuvěřitelné, ale německá policie více než půl roku před útokem v Berlíně varovala, že terorista Anis Amri plánuje útok. Úřady jeho deportaci ignorovaly s odůvodněním, že to nejde. Tohle je prostě selhání vlády, jelikož se tu nadřazují zájmy ilegálních migrantů nad obyčejnými lidmi.

Já už dlouho říkám, co máme dělat. Konečně zavřeme jižní hranici Schengenského prostoru. Konečně potopte lodě pašerákům. Nevozme uprchlíky od libyjských břehů do EU a hlavně konečně opusťme ten nesmyslný systém kvót, který nic neřeší. Řešme migrační krizi rozhodně a tvrdě. Jsme suverénní země, a přestože patříme do Evropské unie, chceme si zachovat svou nezávislost tím, že si sami budeme rozhodovat o imigrační politice. Mluvit o tom, upozorňovat na to a vzkazovat do Bruselu svůj jasný postoj, to je důležité, protože migrační krize zdaleka neskončila. Dokud se běženci budou ilegálně dostávat do EU, naše bezpečí je ohroženo.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:57 středa 24. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 199
  • 21
  • 12
  • 11
  • 10
  • 8