Klinice zablokovali Facebook: „Je v tom šikana,“ tvrdí aktivisté a ukázali prstem odkud

Autonomní sociální centrum Klinika zřejmě z neznámého důvodu porušilo pravidla pro vedení účtu na sociální síti Facebook, a ten byl proto dočasně zablokován. Přitom sami aktivisté využívají metodu nahlašování profilů se závadným obsahem administrátorům. Může se proto jednat o pomstu a tamní kolektiv má několik tipů, odkud vítr vane.

Účet Autonomního sociálního centra Klinika, které v posledních dnech řeší další úřední rozhodnutí o vystěhování, zablokovali správci Facebooku v úterý. Přitom ho sledovalo více než dvacet jedna tisíc uživatelů. Podle zainteresovaných nedošlo k publikaci neobvyklých materiálů a za vším je boj s odpůrci aktivistů.

„Klinice byl zrušen „z důvodu šikany“ fb profil. Tak... řekli jsme, že Saša Bellu je idiot a soukromé vlastnictví stojí za ho*no, ale šikana?“ uveřejnili „klinikáři“ oznámení na svém Twitteru. Alexander Bellu je radní na Praze 3 za ODS a je známý svou soustavnou kritikou centra. Není ovšem sám, například Jan Paluska ze Svobodných by objekt nejraději vypálil.

Aktivisté se však nevzdávají a na sociální síti založili novou dočasnou stránku, která o aktivitách Kliniky informuje: „Klinice byl (snad pouze dočasně) zrušen oficiální fb profil. Pro info sledujte náš Twitter, stránku Let Klinika breathe, weby https://klinika.451.cz/ nebo radar.squat.net. Díky.“

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:51 neděle 14. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 31
  • 8
  • 8
  • 6
  • 5
  • 5