Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    „Šla jsem pěšky,“ chlubí se „sicilská vdova“ Čaputová, vysmátý Babiš apokalypsu nevidí

    Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová je v New Yorku za černou vdovu, klimatickou konferenci bere hodně váže. Andrej Babiš sice také, stíhá ale i další, příjemnější věci. | foto: Koláž Expres.cz

    Zatímco Zuzana Čaputová bere klimatický summit OSN v New Yorku smrtelně vážně a vnímá ho jako poslední šanci na záchranu světa, Andrej Babiš to tak dramaticky nevidí. Ne že by snad podceňoval rizika globálního oteplování, s rodinou si fotogenické velkoměsto užívá i jinak než skrze skleníkové plyny.

    Premiér Andrej Babiš spojil příjemné s užitečným. Spolu s vybranými ministry odcestoval na klimatický summit OSN do New Yorku, kam vzal i svoji rodinu.

    Soudě dle fotografií na sociálních sítích, manželka Monika i dcera Vivien si výlet do USA užívají. Aby ne, New York je známou Mekkou módy a nakupování, nehledě na to, že tu najdete i mnoho dalších lákadel, a to nejen sochu Svobody, ale i pověstný Central Park a další památná místa, která člověk zná z filmů a seriálů.

    „42nd Street právě teď. Prošli jsme se z OSN. New York je skvělý,“ pochvaluje si Andrej Babiš, který umně kombinuje pracovní povinnosti s rodinnými výlety a procházkami.

    Během klimatické konference se totiž všude chodí pěšky a hlavně se u toho všichni demonstrativně fotí!

    Při chůzi se nechala zvěčnit také slovenská prezidentka Zuzana Čaputová„Summit o klimatu je tady v New Yorku považován za velkou věc, od rána k sídlu OSN jezdily limuzíny státníků, my jsme dali těch pár bloků pěšky,“ pochlubila se.

    (Jak se do Ameriky dostala? Šla přes moře taky pěšky?)

    Ne že by snad český premiér nebral klimatické změny a hrozby vážně, v New Yorku ale působí mnohem pohodověji než slovenská hlava státu. Čaputová vnímá klimatický summit OSN velmi vážně a ulicemi New Yorku chodí v černé, oblečená jako černá vdova a velmi smutně se také tváří.

    „Jsem velmi ráda, že jsem mohla vystoupit na summitu OSN a prezentovat Slovensko jako stát, který přijel do New Yorku s konkrétními opatřeními jako snížení emisí, transformace uhelných dolů v Horní Nitře, závazek k dosažení uhlíkové neutrality do roku 2050 jako stát, zatím jediná země v regionu,“ nechala se slyšet Čaputová.

    „Jsme pravděpodobně poslední generace, která má šanci tento negativní vývoj zvrátit, toto povědomí o naší odpovědnosti je důležité na straně naší veřejnosti, ale zejména politických vůdců,“ doplnila zcela vážně slovenská prezidentka.

    Andrej Babiš v New Yorku poobědval jen rýži se zeleninou, maso byste hledali marně, asi kvůli jeho uhlíkové stopě...

    „Oběd. Žádné maso, jen zelenina s rýží,“ poznamenal Babiš ke snímku jídla k obědu. 

    Evidentně ani jemu není osud planety lhostejný, a tak dal masu vale, protože dobře ví, že masná produkce vysává planetu a produkuje více skleníkových plynů, než si masožrouti dokážou představit.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:29 středa 22. ledna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      62
    • Super
      59
    • Haha
      43
    • Tvl
      36
    • Cože
      35
    • Sladký
      33
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...