Čaputová z Wishe. Nezvládla univerzitu a chce řídit zemi, pálí do Nerudové advokátka Slámová

Jako jedna z prvních oznámila kandidaturu na prezidenta a jako jedna z prvních ji nakonec stáhla. Advokátka Klára Long Slámová se ale nadále o nadcházející volby zajímá a glosuje aktuální dění. A jak se zdá, v žaludku jí z nějakého důvodu leží Danuše Nerudová. Rázná blondýnka, která zastupovala třeba nejznámějšího českého vězně Jiřího Kajínka, podle svých slov nevěří, že by někdejší rektorka brněnské Mendelovy univerzity dokázala vést zemi, když si prý nezjednala pořádek ani ve škole.

Slámová naráží na případ plagiátorství dizertačních prací, který se na Mendelově univerzitě řešil před několika lety a psalo se o něm v médiích. Plagiát tam měla obhajovat mimo jiné třeba německá krajněpravicová politička Sabine Abbasiová.

„Za nastavení kontrolních mechanismů přitom byla odpovědná rada pro vnitřní hodnocení školy, které předsedala tehdejší rektorka Danuše Nerudová. (...) Pokud Nerudová nedokázala vést ani nevýznamnou univerzitu a nedokázala efektivně řešit podvody, které na ní probíhaly, může být dobrou hlavou státu?“ ptá se Slámová ve svém článku na webu Monikalefay.cz.

Tam rozvinula i další svoje pochybnosti o prezidentské kandidátce, která byla ještě donedávna prakticky neznámá. Zamýšlí se například nad podnikateli, kteří financují její kampaň.

Jak se zdá, Danuše Nerudová elitní právničce nesedla. A to tak, že vůbec. Z některých příspěvků přímo srší osobní averze.

„Povrchní rodince už chybí do sbírky jen Hrad. Obchodníci s chudobou,“ napsala k příspěvku manžela Roberta Nerudy, který by se mohl stát „prvním mužem“ Česka. Jinde zase Nerudovou ráda označuje za „Zuzanu Čaputovou z Wishe“.

Favoritem Slámové je generál Petr Pavel, kterého na sociálních sítích naopak vychvaluje a propaguje.

Podle nejnovějších průzkumů je aktuálně největším favoritem na vítězství v prvním kole prezidentských voleb šéf hnutí ANO Andrej Babiš, následovaný právě Petrem Pavlem. Třetí je Danuše Nerudová. Prezidentské volby jsou na programu 13. a 14. ledna 2023, případné druhé kolo pak 27. a 28. ledna.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:12 úterý 28. března 2023. Anketa je uzavřena.

  • 137
  • 34
  • 17
  • 16
  • 10
  • 4