Kimovy ženy: Nemilosrdná žena, milovaná sestra a ideologické Spice Girls!
3/4

Moranbong – Spice Girls z KLDR

Kim Čong-un je podle některých svědectví vyhlášeným milovníkem žen. A fakt, že si zcela sám zřídil dívčí hudební soubor, to jen potvrzuje.

Do skupiny Moranbong si severokorejský vůdce sám dosazuje vybrané příslušnice armády, často jde o vysoce postavené důstojnice. S hity, za které by se nemusely stydět ani populární britské Spice Girls, vystupují často třeba v minisukýnkách.

Videa z jaderných testů či armádních přehlídek. Na koncertech skupiny Moranbong úplně běžná věc!

Moranbong má za cíl ukázat modernizovanou podobu země a přesvědčit mladou generaci o správnosti severokorejského režimu.

Dívčí skupina je propagandistická ve všech směrech. Kromě samotných textů je třeba zcela běžnou věcí, že se v klipech Moranbong promítají záběry z jaderných testů. Kimovy dívky musely například v roce 2015 zrušit koncert v Číně právě kvůli tomu, že pořadatelé odmítli, aby během něj na pozadí běžely záběry z raketové zkoušky.

Mezi největší hity kapely patří dokonce i předělávky známých západních skladeb jako je třeba My Way od zpěváka Franka Sinatry. Jak oddané jsou zpěvačky svému vůdci, to dokazuje třeba název jedné z písní „Nemůžeme žít bez soudruha Kim Čong-una“.

„Umí být tak milý. Má tak hřejivý a sladký úsměv. Nezbývá mi jiná možnost než se jeho úsměvu a srdci poddat,“ zpívá se zase v jiné písni o Kimovi.

3/4
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:00 neděle 19. května 2019. Anketa je uzavřena.

  • 12
  • 10
  • 8
  • 7
  • 7
  • 5