Kevin Dahlgren je vinen! Soud poslal čtyřnásobného vraha na doživotí

  • Američan Kevin Dahlgren je obžalován ze čtyřnásobné vraždy
  • V květnu 2013 měl zavraždit 4 své příbuzné v Brně - Ivanovicích
  • Po činu uprchl do USA, kde byl zatčen a následně vydán zpět
  • Krajský soud v Brně ho uznal vinným a odsoudil ho k doživotí
V Brně vyvrcholil soud s Američanem Kevinem Dahlgrenem. Ten měl podle obžaloby před třemi lety zavraždit 4 členy rodiny své sestřenice Veroniky Harokové v Brně - Ivanovicích a následně uprchnout do USA. Dnes padl verdikt, kterým soudce Michal Zámečník Dahlgrena shledal Dahlgrena vinným a odsoudil ho k doživotnímu trestu.

Soudní proces s Američanem Kevinem Dahlgrenem již za několik minut skončí rozsudkem. Dahlgren je obžalován ze čtyřnásobné vraždy rodiny Harokových, u které pobýval v roce 2013. Po činu z Brna - Ivanovic uprchl do USA, odkud byl vydán k trestnímu stíhání zpět do Česka.

V průběhu procesu byl kladen důraz na to, že Dahlgren je psychicky narušený a trpí násilnými sklony a shizofrenií. V hlavě se mu prý ozývaly hlasy, které ho nutily páchat zlé činy. To dosvědčují i výsledky psychiatrických vyšetření. Ve své závěrečné řeči i sám 24letý Dahlgren prohlásil, že potřebuje léčení.

Dahlgrenův obhájce Richard Špíšek požaduje pro svého klienta zproštění obžaloby, protože podle něj neexistuje přímý důkaz, že to byl Dahlgren, kdo Harokovy zavraždil. Návrh státní zástupkyně Ludmily Doležalové na doživotní trest komentoval Špíšek tak, že by se mělo přihlédnout k Dahlgrenovu nízkému věku, dosavadní beztrestnosti a duševní poruše snižující jeho odpovědnost za vlastní jednání a příčetnost.

Před vyhlášením rozsudku bylo před soudní síní Krajského soudu v Brně plno. Novináři i veřejnost netrpělivě čekali na výsledek dlouhého vyšetřování a soudního procesu. V soudní síni byli též příslušníci vězeňské služby se samopaly, kteří dohlíželi na bezpečnost.

V hodin prohlásil soudce Michal Zámečník Dahlgrena vinným z čtyřnásobné vraždy Harokových, kterou spáchal v důsledku duševní poruchy a tlaku okolí. Dahlgrena za čin s přihlédnutím ke všem okolnostem odsoudil Zámečník jménem republiky k výjimečnému trestu odnění svobody na doživotí ve věznici se zvýšenou ostrahou. Zároveň byla Dahlgrenovi uložena zabezpečovací detence a povinnost nahradit pozůstalým celkem 415 tisíc korun. Dahlgrenův advokát se na místě odvolal.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 8:58 čtvrtek 17. listopadu 2016. Anketa je uzavřena.

  • 23
  • 13
  • 12
  • 11
  • 10
  • 10